Λίστα των φυσικών διουρητικών

Τα διουρητικά βρίσκονται φυσικά σε διάφορα φυτικά τρόφιμα, βότανα και ποτά, συμπεριλαμβανομένου του τσαγιού και του καφέ. Αυτές οι ουσίες διεγείρουν τα νεφρά σας για να αυξήσουν την παραγωγή ούρων. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για την υγεία σας εάν έχετε υπερβολική κατακράτηση νερού, προκαλώντας οίδημα ή οίδημα στο σώμα σας. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ σημειώνει ότι τα φυσικά διουρητικά μπορούν να ενισχύσουν τις επιπτώσεις ορισμένων φαρμάκων: μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με τη διατροφή σας εάν παίρνετε «χάπια νερού» ή άλλα φάρμακα διουρητικά.

Ένα φυσικό ρεύμα υγρών

Το τσάι, ο καφές και η σοκολάτα είναι όλα διουρητικά επειδή περιέχουν καφεΐνη. Αυτή η φυσική φυτική ουσία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και επίσης ξεπλένει τα υγρά από το σώμα σας. Η καφεΐνη βρίσκεται φυσικά στα φρούτα, τους σπόρους και τα φύλλα πάνω από 60 φυτά, συμπεριλαμβανομένων των καρπών με καρύδια, των κόκκων κακάου και των φύλλων τσαγιού. Παράγεται επίσης συνθετικά και προστίθεται στα αθλητικά ποτά και σε μερικούς τύπους φαρμάκων για τον πόνο και τη γρίπη.

Σπόροι βελτιωμένης υγείας

Οι σπόροι σέλινου χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό και φυτικό φάρμακο που είναι φυσικό διουρητικό και πιστεύεται ότι έχει άλλες ιδιότητες υγείας. Οι σπόροι χρησιμοποιούνται για φλεγμονή, μυϊκούς σπασμούς, κακή πέψη, αρθρίτιδα και κατακράτηση νερού. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ σημειώνει ότι οι σπόροι σέλινου χρησιμοποιούνται επίσης για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Αυτά τα φαρμακευτικά αποτελέσματα, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί κλινικά.

Κρυμμένα οφέλη από τα σπαράγγια

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, τα λαχανικά σπαράγγια που μοιάζουν με δόρυ είναι πλούσια σε αμινοξέα ασπαραγίνη, η οποία είναι φυσικό διουρητικό. Η τοποθεσία EatingWell σημειώνει ότι η κατανάλωση σπαραγγιών αυξάνει την παραγωγή ούρων και επίσης βοηθά το σώμα σας να απαλλαγεί από περίσσεια αλάτων. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για άτομα που έχουν οίδημα ή πρήξιμο λόγω κατακράτησης υγρών και για ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά.

Άλλα τρόφιμα για την ελάφρυνση της κατακράτησης νερού

Μπορεί να καταναλώνετε τακτικά αρκετές τροφές που είναι διουρητικά. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ σημειώνει ότι τα φυσικά τρόφιμα με διουρητικά και τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την υπερβολική ποσότητα νερού στο σώμα σας. Τα διουρητικά τρόφιμα περιλαμβάνουν τα κρεμμύδια, τα τεύτλα, τα πράσινα φασόλια, τα φυλλώδη χόρτα, τις μελιτζάνες, την κολοκύθα, τον ανανά, τα σταφύλια και το καρπούζι. Βότανα όπως το μαϊντανό, το hawthorn, τα πράσα, το σκόρδο και το μετάξι καλαμποκιού πυροδοτούν επίσης το σώμα σας να χάσει νερό.