Ο ρόλος του αριστερού ώμου στην ταλάντευση του γκολφ

Η ανάπτυξη μιας σταθερής ταλάντευσης είναι ο στόχος των περισσότερων από όσους αναλαμβάνουν το παιχνίδι του γκολφ. Μετά το χτύπημα μερικών στερεών πυροβολισμών, μπορείτε να γίνετε εμμονή με το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ταλάντευση σας σχεδόν κάθε πιθανότητα να πάρετε. Για τους παίκτες με δεξιόχειρες, ο ρόλος του αριστερού ώμου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί στην ανάπτυξη μιας επαναλαμβανόμενης ταλάντευσης. Για τον αριστερό παίκτη του γκολφ, είναι ο δεξιός ώμος που παίζει τον κρίσιμο ρόλο.

Εάν είστε ένας από τους πολυάριθμους παίκτες του γκολφ που αρχίζουν μια κούρσα τραβώντας πίσω στο κλαμπ τους με τον αριστερό τους ώμο, σημειώστε. Ο αριστερός ώμος εμπλέκεται έντονα στο backswing, αλλά δεν πρέπει να είναι η αρχική κίνηση – το πρώτο μέρος του σώματος να κινηθεί πρέπει να είναι τα ισχία σας. Γυρίστε τους γοφούς σας στο πίσω μέρος του κιβωτίου και στη συνέχεια τραβήξτε το κλαμπ με τον αριστερό σας ώμο. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας φτάνουν στο ύψος του ώμου όταν φτάσετε στην κορυφή της πλάτης σας.

Αφού ολοκληρώσετε το backswing σας, ήρθε η ώρα να κάνετε την κίνηση σας στην μπάλα. Για άλλη μια φορά, ο αριστερός ώμος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο. Ωστόσο, η αρχική σας κίνηση είναι πίσω και μέσα από την μπάλα με τους γοφούς σας – στη συνέχεια οδηγώντας στην μπάλα με τον αριστερό σας ώμο. Αφού περιστρέψετε τους γοφούς σας στο στόχο, χρησιμοποιήστε τον αριστερό σας ώμο για να οδηγήσετε την μπάλα για να δημιουργήσετε τη μέγιστη δύναμη στην κούνια σας.

Εάν είστε νέος παίκτης του γκολφ και παίκτης με υψηλό handicap, είστε πιθανώς ανήσυχοι να δείτε τα αποτελέσματα της βολής σας αμέσως μετά την επαφή. Ως αποτέλεσμα, σταματάτε την ταλάντευσή σας και δεν ακολουθείτε όλη τη διαδρομή. Θα σταματήσετε πριν τα χέρια σας φτάσουν στο επίπεδο του ισχίου · αυτό κοστίζει απόσταση και ακρίβεια. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την παρακολούθησή σας, κρατήστε το κεφάλι σας κάτω και συνεχίστε να οδηγείτε και να γυρίζετε τον ώμο σας. Τα χέρια σας πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων. Εάν σταματάτε πριν φτάσετε σε αυτό το σημείο, δεν παίρνετε τη μέγιστη περιστροφή από τον αριστερό σας ώμο.

Εάν τείνετε να κόψετε τη σφαίρα από το μπλουζάκι ή οι λήψεις σας δεν σας δίνουν την απόσταση που επιθυμείτε, ελέγξτε την απόσταση ανάμεσα στο πηγούνι και τον αριστερό σας ώμο. Καθώς κάνετε την στροφή σας στο backswing, ο αριστερός σας ώμος θα είναι σχεδόν άμεσα κάτω από το πηγούνι σας. Σε εκείνο το σημείο, πιθανότατα θα μετακινήσετε το άνω μέρος του σώματος σας και θα πετάξετε προς την μπάλα, αυτή είναι η λάθος κίνηση. Αντί να χρησιμοποιείτε το πάνω μέρος του σώματος, απλά περιστρέψτε τον αριστερό σας ώμο στην μπάλα και προσπαθήστε να επιστρέψετε στην ίδια απόσταση μεταξύ του πηγούντος και του αριστερού ώμου που είχατε στη διάθεσή σας.

Αρχική στροφή ώμου

Downswing

Ακολουθεί

Απόσταση Συμβουλή