Είναι καλύτερα να μαγειρεύετε τη μπριζόλα στην ψησταριά ή στο φούρνο;

Ακόμα και μια πολύ ζεστή κατσαρόλα από χυτοσίδηρο ή ταψί δεν μπορεί να αναπαράγει μια μπριζόλα με ψητά κάρβουνα και τα περισσότερα κοτόπουλα που προορίζονται για οικιακή χρήση δεν μπορούν να πλησιάσουν τις θερμοκρασίες των εμπορικών τους ξαδέρφων. Στην πραγματικότητα, είτε είναι ψημένα σε σχάρα ή σε ένα τηγάνι, φινίρισμα μπριζόλων στο φούρνο είναι μια συνήθης διαδικασία λειτουργίας για τα ωραία εστιατόρια παντού, για καλό λόγο. Χρησιμοποιώντας τη σόμπα και το φούρνο σας σε συνδυασμό, έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια αίσθηση και την τρυφερότητα των μπριζόλες που παρασκευάζονται από εστιατόριο.

Ο εμπορικός εξοπλισμός ποιότητας δεν είναι απαραίτητος για να κάνετε μεγάλη μπριζόλα. Τα αέρια και οι ηλεκτρικές σειρές έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Μια κορυφή αερίου επιτυγχάνει γενικά υψηλότερη θερμότητα, αλλά ένας ηλεκτρικός φούρνος χρησιμοποιεί θερμότητα πιο ομοιόμορφα. Ενώ μια σειρά καυσίμων διπλής καύσης – η οποία συνδέεται με ένα ηλεκτρικό φούρνο – είναι σίγουρα ιδανική για το μαγείρεμα της μπριζόλας, τα μόνα απολύτως απαραίτητα κομμάτια εξοπλισμού είναι μια καλής ποιότητας χυτοσίδηρο και μια ποικιλία οποιουδήποτε τύπου, Καθώς η πηγή θερμότητας είναι αξιόπιστη.

Όποια και αν είναι η βόειο κρέας που σκοπεύετε να μαγειρέψετε, επιλέξτε σταθερά μαρμελάδες μπριζόλας με πάχος τουλάχιστον 1 ίντσας, αλλά λιγότερο από 2. Περίπου μια ώρα πριν το μαγείρεμα, αφαιρέστε τις μπριζόλες από το ψυγείο και αφήστε τους να ζεσταθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Η τοποθέτηση ψυκτικών μπριζόλων απευθείας στη θερμότητα εμποδίζει το φαινόμενο της ξεφλουδίσματος και οδηγεί σε ανομοιόμορφα μαγειρεμένες μπριζόλες. Ελευθερώστε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 450 βαθμούς Φαρενάιτ. Μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος, θερμαίνετε μια ελαφρώς-λαδωμένη κατσαρόλα από χυτοσίδηρο πάνω σε μέτρια υψηλή θερμότητα έως ότου αρχίσει να καπνίζει ελαφρά το λάδι. Προσθέστε βούτυρο στο τηγάνι. Όταν το βούτυρο έχει λειώσει και ο αφρός υποχωρεί, προσθέστε τις μπριζόλες σας. Ανάλογα με το πάχος των μπριζόλων σας, βγάλτε τα για 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά, έως ότου και οι δύο πλευρές είναι καραμελοποιημένες.

Μεταφέρετε το τηγάνι με τις μπριζόλες στον προθερμασμένο φούρνο. Σε αντίθεση με το φινίρισμα των μπριζόλων στην επάνω εστία, η μεταφορά τους στο φούρνο σταματάει το φρεσκάρισμα στο ιδανικό σημείο, επιτρέποντας στο εσωτερικό της μπριζόλας να συνεχίσει το μαγείρεμα χωρίς καύση του εξωτερικού χώρου. Ανάλογα με το πάχος των μπριζόλων σας, θα πρέπει να διαρκέσει όχι περισσότερο από 7 λεπτά για μέση σπάνια ομοιότητα. Αφαιρέστε τις μπριζόλες σας από το φούρνο και αφήστε τους να ξεκουραστούν, χαλαρά καλυμμένες με αλουμινόχαρτο, για περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Εξοπλισμός Envy

Επιλογή και προετοιμασία μπριζόλας

Ξεκινά από την κορυφή του σόμπα

Τελειώνει στο φούρνο