Είναι το αραβοσιτέλαιο υγιές;

Το καλαμποκέλαιο ταιριάζει απόλυτα με μια υγιεινή διατροφή. Είναι γεμάτο από καλά λίπη και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να σας κρατήσει σε κορυφαία μορφή. Ακόμα κι αν καλαμποκέλαιο μπορεί να είναι επωφελής, είναι απίστευτα υψηλές σε θερμίδες. Χρησιμοποιείτε πάντα τη μικρότερη δυνατή ποσότητα κατά το μαγείρεμα και ρίχνετε τα κουτάλια μέτρησης για να παρακολουθείτε το τμήμα σας.

Στοιχεία με μονοακόρεστα λιπαρά

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών λιπαρών σε αραβοσιτέλαιο, σχεδόν 4 γραμμάρια ανά κουτάλι σούπας, είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τρώγοντας τρόφιμα με αυτά τα είδη λίπους, γνωστά ως MUFAs, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την καρδιά σας. Τα MUFAs παίζουν ρόλο στη μείωση της λιποπρωτεΐνης σας χαμηλής πυκνότητας ή της LDL. Αυτή η καταστροφική χοληστερόλη είναι αυτή που κάνει τις αρτηρίες σας σκληρές καθώς τους φράζει, αυξάνοντας τις πιθανότητές σας για καρδιαγγειακά προβλήματα.

Κάλους πολυακόρεστων λιπών

Πάνω από το ήμισυ του λίπους στο αραβοσιτέλαιο, ή 7,4 γραμμάρια ανά κουτάλι σούπας, είναι πολυακόρεστο λίπος. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πιο γνωστά ως PUFA, είναι εξίσου σημαντικά με τα μονοακόρεστα λίπη για τη σταθεροποίηση της χοληστερόλης και τη διασφάλιση της καρδιάς σας. Μερικά από τα PUFA στο αραβοσιτέλαιο είναι ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και ένα μικρό κλάσμα ωμέγα-3. Ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα στη διατροφή σας, δεδομένου ότι το σώμα σας δεν μπορεί να τα κάνει. Τους χρειάζεστε για επικοινωνία εγκεφαλικών κυττάρων, ανάπτυξη, μείωση της φλεγμονής και προστασία της καρδιάς σας.

Βιταμίνη Ε Οφέλη

Το καλαμποκέλαιο είναι επίσης υψηλό σε βιταμίνη Ε, δίνοντάς σας σχεδόν το 15% της σύστασής σας από μία κουταλιά της σούπας. Η βιταμίνη Ε είναι ένας τύπος αντιοξειδωτικού, που σημαίνει ότι απομακρύνει το σώμα σας, ακυρώνει τις ελεύθερες ρίζες. Χωρίς τη βοήθεια της βιταμίνης Ε, οι ελεύθερες ρίζες θα είναι ελεύθερες να κολλήσουν σε υγιή κύτταρα, προκαλώντας τελικά χρόνιες παθήσεις όπως καρδιοπάθειες και κάποιους καρκίνους. Πάρτε 15 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Ε καθημερινά, το Συμβούλιο Τροφίμων και Διατροφής του Ινστιτούτου Ιατρικής δηλώνει. Το καλαμποκέλαιο έχει 2 χιλιοστόγραμμα σε κάθε κουταλιά της σούπας.

Καταναλώστε στο Moderation

Ακριβώς επειδή το αραβοσιτέλαιο είναι γεμάτο από συστατικά καλής για εσάς δεν σημαίνει ότι θέλετε να το έχετε τακτικά. Το καλαμπόκι είναι ένα λίπος και γεμάτο θερμίδες. Μια κουταλιά της σούπας έχει σχεδόν 125 θερμίδες από τα 13,5 γραμμάρια λίπους. Επειδή πρέπει να καταναλώνετε μόνο 44 έως 78 γραμμάρια λίπους ημερησίως για δίαιτα 2.000 θερμίδων – 20 έως 35 τοις εκατό των συνολικών σας θερμίδων – μία κουταλιά καλαμποκιού καταναλώνει έως και 30 τοις εκατό της ημερήσιας δόσης λίπους. Δεδομένου ότι οι θερμίδες και το λίπος συσσωρεύονται γρήγορα, αποφύγετε να ρίχνετε ελεύθερα από το μπουκάλι και να μετρήσετε το καλαμποκέλαιο αντί.