Πώς να διδάσκουν τα παιδιά για το σκούπισμα του βυθού τους

Τα παιδιά φθάνουν στο ορόσημο της ασήμαντης εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των παιδιών τους. Αυτή τη στιγμή, το παιδί σας μεταβαίνει από τις πάνες σε εσώρουχα και πρέπει να επαινεθεί ως ένα «μεγάλο κορίτσι» ή «μεγάλο αγόρι». Αν και η πράξη της ασήμαντης κατάρτισης πρέπει να ολοκληρωθεί γύρω στην ηλικία των 3, υπάρχει μια πτυχή που συχνά παίρνει Περισσότερο χρόνο για να κατανοήσετε: σκουπίστε το κάτω μέρος. Με τα βραχυπρόθεσμα όπλα, την αδυναμία ισορροπίας στην τουαλέτα και την έλλειψη συντονισμού, το σκούπισμα είναι ένα έργο δύσκολο να επιτευχθεί σε τόσο μικρή ηλικία.

Δείξτε στο παιδί σας πώς να σκουπίσει. Πάρτε την στο μπάνιο και εξηγήστε ότι θέλετε να της δείξετε πώς να σκουπίσει σωστά το κάτω μέρος της. Μπορείτε είτε να κάνετε αυτό όταν πρέπει πραγματικά να πάει, είτε μπορείτε να την πείτε ότι θέλετε να παίζετε προσποιούνται. Τον δείξτε πώς να μετρήσετε το χαρτί τουαλέτας στο σωστό μήκος, να το διπλώσετε σε ένα μαξιλάρι και πώς να σκουπίσετε σωστά. Θυμηθείτε, τα κορίτσια πρέπει να σκουπιστούν από μπροστά στην πλάτη.

Συζητήστε γιατί είναι σημαντικό να σκουπίσετε. Εξηγήστε ότι εάν δεν καθαρίσει τον εαυτό της καλά όταν πηγαίνει στο μπάνιο, μπορεί να έχει μια οσμή που οι φίλοι της θα μπορούσαν να μυρίσουν και αυτό θα ήταν ενοχλητικό.

Πες της ότι αν έχει προβλήματα με το σκούπισμα, θα πρέπει να σε ενημερώσει και δεν πρέπει να ντρέπεται. Βοηθήστε την με το σκούπισμα, καθώς μπορεί να διαρκέσει έως ότου είναι 8 χρονών για να το κάνει σωστά χωρίς βοήθεια.

Επισκεφθείτε το γιατρό του παιδιού σας εάν συνεχιστούν τα προβλήματα. Η κηλίδωση ή τα περιττώματα στα εσώρουχα του παιδιού σας μπορεί να υποδεικνύουν ότι έχει προσβληθεί, πράγμα που σημαίνει σοβαρή δυσκοιλιότητα. Όταν ένα παιδί έχει προσβληθεί, μπορεί να περάσει χαλαρά κόπρανα γύρω από την πρόσκρουση για να βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης. Μπορεί συχνά να φαίνεται ότι το παιδί σας δεν σκουπίζει καλά, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει.