Τα συμπτώματα της πίεσης στο στήθος, το τσούξιμο και τη θρόμβωση

Η πίεση στον θώρακα, το τσούξιμο και η τσούξιμο μπορεί να είναι τρομακτικά συμπτώματα. Πολλές καταστάσεις υγείας μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα, όπως καρδιακή προσβολή, έρπητα ζωστήρα ή επίθεση κατά του άγχους. Ζητήστε ιατρική βοήθεια και ενημερώστε έναν επαγγελματία υγείας για οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα έχετε.

Εμφραγμα

Η πίεση στο θώρακα, η σφύξη και το τσούξιμο μπορεί να είναι συμπτώματα καρδιακής προσβολής. Μην αγνοείτε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια. Αν νομίζετε ότι μπορεί να είναι καρδιακή προσβολή, αναζητήστε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Μια καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει διαλείπουσα πίεση και πόνο, συχνά σοβαρό, στο στήθος σας. Άλλα συμπτώματα καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία, ζάλη, κρύες εφιδρώσεις και πόνο σε άλλες περιοχές, όπως το σαγόνι, το χέρι, το λαιμό ή το στομάχι.

Ερπης

Ο θωρακικός πόνος που συνοδεύεται από μυρμήγκιασμα που ακτινοβολεί από τη μία πλευρά από το στήθος σας στην πλάτη μπορεί να προκληθεί από έρπητα ζωστήρα. Ο έρπητας ζωστήρας εμφανίζεται όταν ο ίδιος ιός που κάποτε προκάλεσε ένα άτομο να έχει ανεμοβλογιά γίνεται ενεργό και πάλι. Ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα ή άγχος μπορεί να προκαλέσει αυτό το ξέσπασμα. Άλλα συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα περιλαμβάνουν φουσκάλες, εξάνθημα, πόνο στο στομάχι και ναυτία, πονοκεφάλους, πόνο στις αρθρώσεις, πυρετό και γεύση, προβλήματα όρασης και ακοής. Ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν παρουσιάσετε συμπτώματα έρπητα ζωστήρα. Αυτός ο ιός μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα αντιιικό φάρμακο.

Κριση ΑΓΧΟΥΣ

Η πίεση στο θώρακα, το τσούξιμο και η τσούξιμο μπορεί να είναι συμπτώματα μιας επίθεσης άγχους. Μια επίθεση άγχους εμφανίζεται όταν η ανησυχία ή ο φόβος προκαλεί μια φυσιολογική αντίδραση. Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης άγχους, βιώνετε ξαφνική βιασύνη από φόβο ή πανικό. Εκτός από τον θωρακικό πόνο, αυτός ο φόβος ή ο πανικός μπορεί να προκαλέσει πνιγμό, δύσπνοια, συναισθήματα εκτός ελέγχου, λιποθυμία, ζάλη, ναυτία, τρόμο, πυρετό και ρίγη.

Τι να κάνω

Είτε έχετε καρδιακό έμφραγμα, έρπητα ζωστήρα ή μια επίθεση άγχους, κάθε φορά που έχετε πίεση στο στήθος, μυρμήγκιασμα και σφύζει, αναζητήστε ιατρική βοήθεια. Κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής, όσο περισσότερο περιμένετε για ιατρική περίθαλψη, τόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάστασή σας. Αν έχετε έρπητα ζωστήρα, επισκεφθείτε έναν γιατρό για αντιιικά φάρμακα. Μια επίθεση άγχους δικαιολογεί επίσης ιατρική φροντίδα, να αποκλείσει σοβαρότερα αίτια των συμπτωμάτων σας και σε περίπτωση που δικαιολογείται η παροχή συμβουλών ή άλλης ψυχολογικής βοήθειας.