Βρεφικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το σάκχαρο του αίματος είναι η ποσότητα γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία των συστημάτων του αμαξώματος. Για τα νεογέννητα είναι απαραίτητο για φυσιολογική ανάπτυξη, δραστηριότητα και ανάπτυξη.

Γλυκόζη

Η γλυκόζη είναι μια πηγή ενέργειας που βρίσκεται στους υδατάνθρακες. Κατά την κατάποση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άμεση πηγή καυσίμου για το σώμα. Οτιδήποτε δεν χρειάζεται αμέσως, μπορεί να αποθηκευτεί στους μυς και το συκώτι ως αποθηκευμένη πηγή ενέργειας. Κάθε υπέρβαση πάνω από αυτό αποθηκεύεται ως λίπος. Οι φυσιολογικές τιμές αλλάζουν με την ηλικία, συνήθως χαμηλότερες σε βρέφη και υψηλότερες σε παιδιά και ενήλικες.

Σημασια

Η γλυκόζη είναι η κύρια πηγή καυσίμων για τον εγκέφαλο, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα βρέφη και τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γλυκόζη περνάει από τη μητέρα στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και του ομφάλιου λώρου. Μερικά από αυτά αποθηκεύονται στον πλακούντα, και αργότερα στο εμβρυϊκό ήπαρ, την καρδιά και τους μύες. Αυτά τα καταστήματα είναι σημαντικά για τον εφοδιασμό του εγκεφάλου του μωρού με την απαραίτητη γλυκόζη κατά την παράδοση και για τη διατροφή μετά το γέννηση του μωρού. Τα περισσότερα μωρά δεν τρέφονται καλά τις πρώτες ημέρες μετά την παράδοση, επομένως η αποθηκευμένη γλυκόζη είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μόλις βρεθούν σε ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής, το γάλα ή η τυποποίηση γάλακτος χρησιμεύει ως πηγή γλυκόζης για βρέφη. Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν και μεταβαίνουν στις παραδοσιακές πηγές τροφίμων, παίρνουν τη γλυκόζη τους από τροφές με βάση υδατάνθρακες.

Κανονικές τιμές

Για υγιή, μόνιμα μωρά, οι φυσιολογικές τιμές γλυκόζης είναι μεταξύ 40 και 150 mg / dL. Για τα πρόωρα βρέφη, το φυσιολογικό εύρος είναι μεταξύ 30 και 150 mg / dL.

Μη φυσιολογικές τιμές

Η υπογλυκαιμία είναι όταν οι τιμές γλυκόζης στο αίμα πέφτουν κάτω από το φυσιολογικό εύρος. Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Σε βρέφη και νεογνά συχνά διορθώνεται με συμπληρωματικές τροφές. Προβλήματα προκύπτουν όταν η χαμηλή γλυκόζη του αίματος συνεχίζεται για μεγάλες χρονικές περιόδους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη. Η υπεργλυκαιμία είναι όταν οι τιμές γλυκόζης στο αίμα πέφτουν πάνω από το φυσιολογικό εύρος.

Εκτίμηση

Υπάρχουν πολλαπλές εξετάσεις αίματος που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα. Εάν το βρέφος σας χρειάζεται να αξιολογηθεί, μια δοκιμή ραβδί τακούνι είναι συνήθως ο τρόπος για να λάβετε ένα δείγμα αίματος για τη δοκιμή. Η δοκιμή τυπικά θα επαναληφθεί μόνο εάν οι τιμές συνεχίσουν να πέφτουν στις μη φυσιολογικές κλίμακες.