Διατροφικές πληροφορίες για νιφάδες καλαμποκιού

Αναπτύχθηκε στα τέλη του 1800, τα δημητριακά καλαμποκιού έγιναν τα πρώτα διαθέσιμα στο εμπόριο έτοιμα για κατανάλωση δημητριακά πρωινού το 1906. Οι δημοφιλείς μάρκες κριθαριού παρασκευάζονται τυπικά από αλεσμένο καλαμπόκι, αρτύματα βύνης και ζάχαρη και περιέχουν πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα. Ενώ είναι ακόμα ένα γνωστό αντικείμενο πρωινού, το cornflakes μπορεί επίσης να συνθλίβεται και να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο των ψωμιού ή ως επικάλυψη για κατσαρόλες ή πιάτα ζυμαρικών.

Ένα τρόφιμο χωρίς λίπος

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μια 1-φλιτζάνι ξηρό cornflakes περιέχει 100 θερμίδες. Καμία από αυτές τις θερμίδες δεν συνεισφέρεται από το λίπος: Οι αραβοσίτου δεν περιέχουν λίπος ή κορεσμένα λιπαρά. Είναι επίσης χωρίς χοληστερόλη. Ένα φλιτζάνι καλαμποκιού που καλύπτεται με 1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα γρήγορο πρωινό ή σνακ σε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ελεγχόμενη με θερμίδες.

Carbo Περιεχόμενο

Κάθε φλιτζάνι καλαμποκιού περιέχει 24 γραμμάρια υδατανθράκων, με 1 γραμμάριο συνεισφέροντας από διαιτητικές ίνες και 2 γραμμάρια απλών σακχάρων. Οι ενήλικες άνδρες ηλικίας μεταξύ 19 και 30 ετών θα πρέπει να έχουν 34 γραμμάρια ινών κάθε μέρα, ενώ γυναίκες της ίδιας ηλικίας χρειάζονται περίπου 28 γραμμάρια. Για αυτά τα άτομα, ένα φλιτζάνι καλαμποκιού θα ικανοποιούσε το 2,6% της απαίτησης των ινών ενός άνδρα και το 3,5% της γυναίκας. Οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες χρειάζονται λιγότερες ίνες την ημέρα και ένα φλιτζάνι καλαμποκιού εκπληρώνει ελαφρώς περισσότερο από τις καθημερινές ανάγκες τους σε ίνες.

Μια πρέζα πρωτεΐνης

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμβουλεύουν ότι ένας άνθρωπος θα πρέπει να έχει 56 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα και ότι μια γυναίκα θα πρέπει να έχει 46 γραμμάρια. Το Cornflakes περιέχει 2 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε φλιτζάνι. Το ποσό αυτό καλύπτει το 3,5% των ημερήσιων πρωτεϊνικών αναγκών ενός ανθρώπου και το 4,3% της απαίτησης για μια γυναίκα.

Εμπλουτισμένη με βιταμίνες

Τα καλαμποκάλευρα εμπλουτίζονται με βιταμίνες Β που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής και ενισχύθηκαν με πρόσθετες βιταμίνες που κανονικά δεν υπάρχουν στον καλαμπόκι, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D και της βιταμίνης Β-12. Οι ποσότητες συγκεκριμένων βιταμινών σε μια μερίδα δημητριακών καλαμποκιού μπορούν να ποικίλουν ευρέως. Ορισμένες εμπορικές μάρκες περιέχουν 10% έως 15% ή περισσότερο του συνιστώμενου διαιτητικού επιδόματος ή RDA των βιταμινών A, C ή D για έναν ενήλικα με δίαιτα 2.000 θερμίδων και πάνω από 20% του RDA της θειαμίνης, του φολικού οξέος, της βιταμίνης Β-12, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και βιταμίνη Β-6.

Ενισχυμένο με Ορυκτά

Τα καλαμποκέλαια είναι ενισχυμένα με σίδηρο, αν και πρέπει να ελέγξετε την ετικέτα διατροφής για να καθορίσετε πόσα είναι σε μια συγκεκριμένη μάρκα. Οι μάρκες που περιέχουν 8 χιλιοστόγραμμα σιδήρου σε 1 ποτήρι σερβιρίσματος παρέχουν το 100 τοις εκατό της ημερήσιας απαίτησης σιδήρου από ένα άτομο και το 44 τοις εκατό της ποσότητας σιδήρου που θα έπρεπε να έχει μια γυναίκα κάθε μέρα. Τα καλαμποκέλαια περιέχουν συνήθως περίπου 45 χιλιοστόγραμμα κάλιο ανά φλιτζάνι ή περίπου 1 τοις εκατό του RDA ενός ενήλικα για κάλιο.