Μετά τη γέννηση ασκήσεις σύσφιξης των κοιλιών

Οι ασκήσεις για να σφίξετε την κοιλιά σας μετά τη γέννηση του μωρού σας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην επιστροφή της κοιλιακής σας περιοχής στην ίδια μορφή και το σχήμα που υπήρχε πριν από την εγκυμοσύνη. Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης μετά τον τοκετό, μιλήστε με τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης. Οι κοιλιακοί μύες σας μπορεί να διαχωρίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – μπορείτε να τους ξεχωρίσετε και να τους προκαλέσετε βλάβη αν δεν περιμένετε μέχρι να είναι έτοιμοι για τόνωση. Συνδυάστε τις κοιλιακές σας ασκήσεις με μια ισορροπημένη διατροφή.

Οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να σφίξετε και να τονώσετε τους μυς του στομάχου καθώς και τους χαμηλότερους μυς της πλάτης σας. Οι ισομετρικές ασκήσεις κυμαίνονται από σανίδες μέχρι πλευρικές γέφυρες. Μια σανίδα μπορεί να εκτελεστεί με το να βρίσκεται στο στομάχι σας, επεκτείνοντας και τα δύο πόδια μακριά από το σώμα σας. Ανασηκώστε τους βραχίονες σας, εξισορροπώντας τα δάχτυλα των ποδιών σας καθώς και τους βραχίονες σας για 20 δευτερόλεπτα. Καθώς βελτιώνετε, αυξήστε τη διάρκεια της άσκησης σας.

Οι αερόβιες ασκήσεις είναι οι μόνες ασκήσεις που μειώνουν πραγματικά το λίπος στην περιοχή του στομάχου σας. Οι τακτικές αερόβιες ασκήσεις όπως τρέξιμο, τζόκινγκ, ποδηλασία ή κολύμβηση θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες και να μειώσετε το βάρος σε ολόκληρο το σώμα σας. Ενώ είστε ακόμα ανάκτηση από τη γέννηση, ασκεί ασκήσεις που βάζουν λιγότερο βάρος στις αρθρώσεις σας, όπως η κολύμβηση, θα σας κρατήσει ενεργό ενώ σας χαλαρώνει σε μια τακτική ρουτίνα προπόνηση. Με την πάροδο του χρόνου, αυξήστε το χρόνο που αφιερώνετε σε αερόβιες ασκήσεις για να μειώσετε το βάρος σας.

Οι εγκάρσιες ασκήσεις σχεδιάζονται έτσι ώστε να στοχεύουν τους εγκάρσιους μυς που βρίσκονται στην κοιλιακή σας περιοχή. Οι εγκάρσιες ασκήσεις, όπως κλωτσιές με ψαλίδι, πυελικές κλίσεις και ωστικές κινήσεις, θα σας βοηθήσουν να σφίξετε τους μυς του στομάχου, μειώνοντας την κοιλιά που αναπτύξατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μια άλλη εγκάρσια άσκηση, που αναφέρεται ως άσκηση “χωρίς κρίση”, απαιτεί να βρεθείτε επίπεδη στην πλάτη σας και με τα δύο χέρια ακριβώς κάτω από το κουμπί της κοιλιάς. Από εδώ, φέρτε τη κάτω κοιλιά σας στο πάτωμα, κρατώντας τη λεκάνη σας στη θέση της για όλη τη διάρκεια της άσκησης. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε.

Οι ασκήσεις τεντώματος ποδιού και κοιλίας θα βελτιώσουν την ευελιξία σας καθώς και τον ορισμό σας στην περιοχή του στομάχου σας. Ασκήσεις όπως οι κύκλοι ενός ποδιού θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το εύρος της κίνησης ενισχύοντας παράλληλα το στομάχι σας. Ξαπλώστε στην πλάτη σας με τα χέρια στα πλευρά σας και τα πόδια επεκταθούν. Από εδώ, σηκώστε το δεξί πόδι σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Κρατώντας αυτή τη θέση, περιστρέψτε το πόδι σας δεξιόστροφα 10 φορές. Βάλτε το πόδι σας προς τα κάτω και επαναλάβετε με το αριστερό σας πόδι.

Ισομετρικές ασκήσεις

Αερόβιες ασκήσεις

Εγκάρσιες ασκήσεις

Κολπικές και κοιλιακές ασκήσεις