Μόνιμη αφαίρεση κάλων

Κάλους και κνήμες εμφανίζονται όταν το δέρμα πυκνώνει σε απόκριση τριβής ή υπερβολικής πίεσης. Εμφανίζονται κυρίως στα πόδια από τότε που παίρνουν το βάρος της καθημερινής εργασίας. Οι κάλους είναι φυσική απόκριση του σώματος, αλλά μπορεί να αποδειχθούν επώδυνες αν παραμείνουν χωρίς θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ποδατάτης σας μπορεί να αφαιρέσει μόνιμα τον κάλιο σας με απόξεση του σε μια χρονική περίοδο.

Συμπτώματα

Το συνηθισμένο σύμπτωμα ενός τύλου είναι η πάχυνση του δέρματος. Αυτό το πυκνό δέρμα είναι συνήθως ελαφρύτερο σε χρώμα και σχεδόν κιτρινωπό σε εμφάνιση. Σε υγρές συνθήκες, οι κάλλοι μπορεί να τείνουν να μολυνθούν από μύκητες ή βακτηρίδια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Αιτίες

Σύμφωνα με την ePodiatry, οι συνηθέστερες αιτίες των τύλιων είναι προβλήματα βάδισης και η χρήση υποδημάτων που είναι πολύ σφιχτά. Όταν συμβεί αυτό, η φυσική απόκριση του δέρματος είναι να ξεκινήσει η πάχυνση για να προστατευθεί από αυτή την πίεση, αλλά μπορεί να γίνει επίπονη για μια χρονική περίοδο.

Θεραπεία

Επισκεφθείτε έναν ποδατάρχη για να μάθετε για τη μόνιμη αφαίρεση του κάλου. Μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείτε τον γιατρό δύο φορές κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποξέσει τον κάλιο και επίσης να δώσει συμβουλές για το είδος των υποδημάτων που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Αν η υποκείμενη αιτία ενός τύλου είναι παραμόρφωση του ποδιού, τότε μπορεί να εργαστεί για τη διόρθωσή του. Η θεραπεία για τις παραμορφώσεις των ποδιών μπορεί να ποικίλει από τα ειδικά παπούτσια έως τα υπόλοιπα σε μικρές περιπτώσεις και μπορεί να απαιτεί χειρουργική επέμβαση σε σοβαρές περιπτώσεις.

Μετά τη φροντίδα

Φορέστε τα παπούτσια που έχουν το σωστό μέγεθος και δώστε στα πόδια σας ένα μικρό δωμάτιο αναπνοής. Πρέπει επίσης να κρατάτε τα πόδια σας καθαρά για να αποφύγετε κάθε κίνδυνο μόλυνσης. Εάν έχετε ένα πρόβλημα στο βάδισμα και η δουλειά σας απαιτεί να είστε στα πόδια σας θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα πόδια σας χρησιμοποιώντας μια ελαφρόπετρα ή σμάλτο για να μειώσετε το παχύ δέρμα στα πόδια σας. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε μαλακτικά για να διατηρείτε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση.

Προβλήματα

Παρόλο που υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή, είναι προτιμότερο να επισκεφτείτε πρώτα το γιατρό σας. Οι περισσότερες αλοιφές κάλους έχουν χημικές ουσίες που διαλύουν την πυκνή μάζα του δέρματος, αλλά αν εφαρμοστούν σε υγιές δέρμα, αυτές οι χημικές ουσίες έχουν την ίδια επίδραση, με αποτέλεσμα τραυματισμό.