Οργανικό εξαιρετικά παρθένο λάδι καρύδας για μολύνσεις ζύμης

Η αντιμετώπιση των μολύνσεων από ζυμομύκητες μπορεί να είναι πρόκληση, καθώς οργανισμοί όπως το Candida albicans αποδεικνύονται ανθεκτικοί σε μια σειρά παρεμβάσεων. Ενώ ο διαιτητικός περιορισμός των υδατανθράκων παραμένει καθοριστικός για την επιτυχία οποιουδήποτε σχεδίου κατά του Candida, το έλαιο καρύδας μπορεί να διαδραματίσει χρήσιμο ρόλο στην εξάλειψη των παθογόνων ζυμών. Θα βρείτε μια ποικιλία από λάδια καρύδας που διατίθενται στα καταστήματα.

Παρόλο που οι μολύνσεις ζύμης μπορούν να αναφέρονται σε περιστατικά τσίχλας, όπου οι οργανισμοί ζύμης αποικίζουν περιοχές όπως το στόμα ή ο κόλπος ή σε συστηματικές λοιμώξεις · σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πληθυσμός της ζύμης μετακινείται στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να διαμείνει σε οποιοδήποτε όργανο σε όλο το σώμα. Μπορεί να προκύψει πλήθος διαφορετικών συμπτωμάτων, η χαμηλή συγκέντρωση, τα επίπεδα χαμηλής ενέργειας και οι πόνοι υδατάνθρακα εμφανίζονται συχνές στους πάσχοντες.

Βρέθηκε η ανάπτυξη σε τροπικές τοποθεσίες σε όλη την υδρόγειο, η καρύδα περιέχει ένα πολύ διαφορετικό θρεπτικό προφίλ στα περισσότερα τρόφιμα. Το λάδι, το οποίο αντιπροσωπεύει το 60% του βρώσιμου μέρους του φρούτου, ξεχωρίζει ως η καλύτερη πηγή λιπαρών οξέων μεσαίας αλυσίδας. Αυτά τα οξέα, ιδιαίτερα το καπρυλικό οξύ, επιδεικνύουν ισχυρή επίδραση έναντι των οργανισμών ζύμης και μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψή τους από το σώμα. Περίπου τα τρία τέταρτα του ελαίου έρχονται με τη μορφή λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας.

Το έλαιο καρύδας έχει κερδίσει τη δημοτικότητα λόγω των οφελών του στην υγεία, αλλά παραμένει κάποια σύγχυση σχετικά με τους διάφορους τύπους πετρελαίου που διατίθενται. Η λέξη “Virgin” αναφέρεται σε λάδια που έχουν υποστεί μόνο εκχύλιση με μηχανικά μέσα και όχι με χημικά, λευκαντικά ή αποσμητικά. Τα παρθένα έλαια διατηρούν τη γεύση και την περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες, γεγονός που τους προσδίδει βελτιωμένα αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τη βιομηχανία ελαιολάδου, μια επιπλέον παρθένο ετικέτα στο λάδι καρύδας δεν έχει κανένα επίσημο νόημα. Η χρήση της λέξης “έξτρα” παραμένει πρακτική μάρκετινγκ, παρά χρήσιμες πληροφορίες για τους καταναλωτές. Όλα τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “οργανικά” έχουν αναπτυχθεί χωρίς τη χρήση συνθετικών παρασιτοκτόνων. Ενώ τα παρθένα έλαια παραμένουν συνολικά θρεπτικά, η περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας παραμένει παρόμοια, με αποτέλεσμα όλοι οι τύποι να λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά με τις μολύνσεις ζύμης.

Το 2007, οι νιγηριανοί επιστήμονες εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του ελαίου καρύδας έναντι ποικιλίας ειδών Candida. Χρησιμοποιώντας 52 στελέχη του οργανισμού, έναν κοινό μολυσματικό παράγοντα στον άνθρωπο, εξέθεσαν τις ζύμες στο λάδι καρύδας στα εργαστήριά τους στο University College Hospital του Ibadan. Διαπίστωσαν ότι το έλαιο καρύδας αποδείχθηκε αποτελεσματικό έναντι του 100 τοις εκατό των στελεχών Candida. Δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους στο “Journal of Medicinal Food.

Ζυμομύκητες

Λάδι καρύδας

Διαφορετικοί τύποι πετρελαίου

Απόδειξη