Πώς να αποθηκεύσετε τις μπότες του σκι

Η φροντίδα για τις μπότες σας περιλαμβάνει διαδικασίες για την αποθήκευση τους μεταξύ κάθε χρήσης και για την αποθήκευση τους κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Τα βήματα που παίρνετε όταν αποθηκεύετε τις μπότες σας προσφέρουν σωστή υγιεινή και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των μπότες σας.

Αποθήκευση μετά τη χρήση

Αφαιρέστε την επένδυση από τις μπότες του σκι σας. Εάν οι μπότες σας δεν έχουν αφαιρούμενη επένδυση, χτυπάτε μια εφημερίδα σε μια μπάλα και τοποθετήστε την στο toe της μπότας του σκι σας για να βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας.

Αποθήκευση εκτός εποχής

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό απορροφητικό για να σκουπίσετε το σώμα του καπακιού και μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τα συντρίμμια από δυσπρόσιτες περιοχές, όπως μεταξύ πόρπων.

Αφαιρέστε τις μπότες του σκι από τον αέρα. Εάν οι μπότες σας είναι εξαιρετικά υγρές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήριο για μπότες ως εναλλακτική μέθοδο.

Αποθηκεύστε τις μπότες του σκι σε ένα σκοτεινό, ξηρό περιβάλλον, όπως η γωνία της ντουλάπας σας. Μην αποθηκεύετε τις μπότες σε ένα κλειστό δοχείο αποθήκευσης, επειδή αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι μπότες του σκι να δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή.

Αφαιρέστε τις επένδυσεις των μποτών και πλύνετε με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαπούνι. Στεγνώστε καλά.

Καθαρίστε τις μπότες του σκι και τις στεγνώστε εντελώς.

Τοποθετήστε ένα δέντρο μπότας σε κάθε μποτάκι σκι για να βεβαιωθείτε ότι διατηρεί την κατάλληλη φόρμα κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης εκτός εποχής. Βεβαιωθείτε ότι η γλώσσα της μπότας είναι επίπεδη.

Αγκαλιάστε χαλαρά ως πρόσθετο μέτρο για να διασφαλίσετε ότι οι μπότες σας θα διατηρήσουν την κατάλληλη φόρμα.

Τοποθετήστε κάθε μποτάρισμα σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα αποθήκευσης και φυλάξτε σε ξηρό, σκοτεινό περιβάλλον.