Πώς να καφέ ρύζι ατμού σε ατμόπλοιο ρύζι

Το καστανό ρύζι είναι μια υψηλής ποιότητας φυτική ολικής αλέσεως τροφή που είναι απλή στην παρασκευή και συμπληρώνει πολλά πιάτα. Οι ατμοβόλοι ρυζιού είναι μικρές συσκευές για το πάγκο που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ρύζι. Μερικά απλά βήματα οδηγούν σε άριστα προετοιμασμένο ρύζι κάθε φορά. Οι ατμομηχανές ρυζιού μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς με τους συνιστώμενους λόγους ύδατος προς ρύζι και τους χρόνους μαγειρέματος, επομένως είναι σημαντικό να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης για τη συγκεκριμένη εκδοχή σας πριν από τη χρήση.

Μετρήστε 1 φλιτζάνι ξηρό καφέ ρύζι χρησιμοποιώντας ένα κύπελλο μέτρησης. Τοποθετήστε αυτό το ρύζι σε ένα βάζο.

Μετρήστε 2 φλιτζάνια νερό στο κύπελλο μέτρησης και ρίξτε πάνω από το ρύζι. Τοποθετήστε το καπάκι στο βάζο και όλο το ρύζι για να απολαύσετε τουλάχιστον 8 ώρες. Η διαβροχή του ρυζιού απελευθερώνει σημαντικά ένζυμα και καθιστά το ρύζι πιο εύπεπτο.

Αφαιρέστε το εμποτισμένο ρύζι από το βάζο και στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι. Τοποθετήστε στραγγισμένο ρύζι και 2 φλιτζάνια νερό στο ατμόλουτρο ρύζι σας. Ρυθμίστε την κουζίνα μαγειρέματος σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο χρήσης. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κάθε ατμόπλοιο, αλλά το καστανό ρύζι είναι γενικά έτοιμο για 60 έως 65 λεπτά.

Αφαιρέστε το καπάκι από το ατμόπλοιο και το ρύζι χνούδι με ένα πιρούνι. Σερβίρετε αμέσως.