Πώς να χρησιμοποιήσετε το αφρικανικό βούτυρο shea

Προερχόμενος από τα καρύδια του δέντρου shea-karite, το αφρικανικό βούτυρο shea περιέχει μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων με θεραπευτικές ιδιότητες, αναφέρει το American Shea Butter Institute. Το αφρικανικό βούτυρο shea παραμένει στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και λιώνει στο δέρμα όταν έρχεται σε επαφή με τη θερμότητα του σώματος. Τρεις τύποι βουτύρου shea είναι διαθέσιμοι στους καταναλωτές: ωμά, εκλεπτυσμένο και εξαιρετικά εκλεπτυσμένο. Αν θέλετε να αποκομίσουν τα πραγματικά οφέλη του αφρικανικού βούτυρου shea, χρησιμοποιήστε ένα εμπορικό σήμα που είναι το λιγότερο εκλεπτυσμένο.

Τα μαλλιά

Εφαρμόστε το αφρικανικό βούτυρο shea στο τριχωτό της κεφαλής σας για βαθιά προετοιμασία. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να μασάζετε το βούτυρο shea στο τριχωτό της κεφαλής σας, δίνοντας μεγάλη προσοχή στον αυχένα του λαιμού σας, γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας και πίσω από τα αυτιά σας.

Το δέρμα

Συνεχίστε να κάνετε μασάζ για περίπου 10 λεπτά. Εκτελέστε το αφρικανικό βούτυρο shea μέσω των άκρων μαλλιών σας χρησιμοποιώντας μια χτένα με μεγάλη οδόντωση όταν ολοκληρωθεί το μασάζ.

Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα ή πλαστικό καπάκι ντους και αφήστε το αφρικανικό βούτυρο shea να καθίσει στο κρανίο για άλλα 10 λεπτά. Ξεπλύνετε το αφρικανικό βούτυρο shea από τα μαλλιά σας μετά από την περίοδο των 10 λεπτών αναμονής, χρησιμοποιώντας ένα δροσερό νερό ξεπλύνετε. Σαμπουάν και φυσιολογικά τα μαλλιά σας.

Πλύνετε το δέρμα του προσώπου και του σώματος σας με ζεστό νερό και ένα ήπιο σαπούνι. Ξεπλύνετε το σαπούνι από το δέρμα σας με ένα δροσιστικό νερό ξεπλύνετε.

Καθαρίστε το δέρμα σας με μια πετσέτα. Εφαρμόστε το αφρικανικό βούτυρο shea στο δέρμα του προσώπου και του σώματός σας χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά σας.

Μασάζ το αφρικανικό βούτυρο shea στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Καθώς κάνετε μασάζ, η θερμότητα του σώματός σας θα λιώσει το αφρικανικό βούτυρο shea, αυξάνοντας την απορρόφηση του στο δέρμα σας.