Τα οφέλη από τη διατροφή του καλαμποκιού

Το ψωμί καλαμποκιού, γνωστό και ως κέικ Johnny, κέικ Jonny, ινδική κέικ ή μερικές άλλες ντόπιες ονομασίες με συναρπαστικό αποικιακό υπόβαθρο, έδωσε φορητά γεύματα για πρωτοπόρους που εγκατέστησαν τη βορειοαμερικανική ήπειρο. Η συνταγή για αυτή τη χρυσή θεραπεία έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 300 χρόνια, αλλά η εκτίμησή μας για τη θρεπτική αξία της έχει αυξηθεί.

Προέλευση

Το ψωμί καλαμποκιού έκανε καλό φαγητό για τους πρώτους καταναλωτές του επειδή ήταν απλό να φτιάξει αλεύρι καλαμποκιού από αραβόσιτο Native American, αυγό και γάλα ψημένο σε μια επίπεδη κατσαρόλα πάνω από μια φωτιά ή σε ένα φούρνο. Ήταν ευπροσάρμοστο και μπορούσε να ψηθεί σε ένα τηγάνι κέικ ή σαν κατσαρόλα. Απλό, υγιεινό και γεμιστικό, φτιαγμένο από ένα ολόκληρο σιτάρι που εύκολα αλέστηκε με το χέρι · το ψωμί καλαμποκιού ταξίδεψε από βορρά προς νότο και πέρα ​​από τους Appalachians για να γίνει γνωστό αμερικανικό φαγητό.

Ινα

Το αλεύρι καλαμποκιού, το βασικό συστατικό του καλαμποκιού, είναι ένας ολόκληρος κόκκος. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως περιέχουν τα πίτουρα, καθώς και το φύτρο και το ενδοσπέρμιο του καρπού με κόκκους – και όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως παρέχουν τις απαραίτητες ίνες για τη διατροφή, οι οποίες όχι μόνο βοηθούν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου αλλά επίσης απορροφούν τη χοληστερόλη και μειώνουν τα σάκχαρα του αίματος καθώς κινούνται μέσω του πεπτικού συστήματος. Ένα 1 oz. Η μερίδα του καλαμποκιού περιέχει 1,8 g ινών. Και επειδή οι ίνες δεν πέπτονται, αλλά περνούν απλά μέσω του πεπτικού συστήματος, γεμίζουν χωρίς να προσθέτουν τις δικές τους θερμίδες.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Το ψωμί καλαμποκιού είναι μια καλή πηγή αρκετών θρεπτικών ουσιών. Το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το φολικό οξύ, τα φολτά και οι βιταμίνες Α, Β-6 και Β-12 βρίσκονται στο ψωμί καλαμποκιού. Δυστυχώς, τα παρασκευασμένα μίγματα μπορεί επίσης να περιέχουν επιπλέον νάτριο, σάκχαρα και ζωικά λίπη. Ο τρόπος για να ελέγξετε πόσα πρόσθετα συστατικά πηγαίνουν στο ψωμί καλαμποκιού σας είναι είτε να φτιάξετε το ψωμί του καλαμποκιού σας από το μηδέν είτε να διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες συσκευασίας. Εκτός από το να περιέχει τα ίδια κύρια θρεπτικά συστατικά με άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ψωμί καλαμποκιού έχει μια καλή γεύση που αγαπάει ακόμα και τα επιλεκτικά νήπια.

Νεότερη Επιστήμη

Οι περισσότεροι λόγοι για τους οποίους το ψωμί καλαμποκιού είναι καλό για εσάς προέρχεται από νεότερες έρευνες. Το ψωμί καλαμποκιού περιέχει και τα 10 από τα απαραίτητα αμινοξέα, δομικά στοιχεία για τις πρωτεΐνες που ελέγχουν την ανάπτυξη, τις κυτταρικές διεργασίες και τη λειτουργία των οργάνων. Ένα νεότερο πεδίο έρευνας αφορά αντιοξειδωτικά, χημικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες από την οξείδωση. Τα πορτοκάλι και τα κίτρινα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, μια ουσία που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου ή ακόμη και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Τα καρκινοειδή, σύμφωνα με τον Dr. Mario Ferruzzi του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων στο πανεπιστήμιο Purdue, είναι ασυνήθιστα διαθέσιμα σε αλεσμένα προϊόντα καλαμποκιού. Η μελέτη του για τα αλεσμένα αντιοξειδωτικά καλαμποκιού που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου 2011 του «Journal of Agricultural and Food Chemistry», διαπίστωσε ότι αυτή η «βιοδιαθεσιμότητα» των καροτενοειδών ήταν η ίδια ή υπερέβη τα επίπεδα μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων που είχαν προηγουμένως αποτιμηθεί για την αντιοξειδωτική τους διαθεσιμότητα – συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών όπως το σπανάκι και τα καρότα.