Τα πόδια των δρομέων σε σχέση με τα πόδια των χορευτών

Οι χορευτές και οι δρομείς είναι εξειδικευμένοι όταν πρόκειται για τον αθλητισμό. Η εκπαίδευσή τους τους επέτρεψε να βελτιώσουν τη δύναμη, την αντοχή και την ισορροπία, γεγονός που τους βοηθά να πάνε στην απόσταση είτε στο κομμάτι είτε στη σκηνή. Οι χορευτές και οι δρομείς μπορεί να είναι παρόμοιοι με αθλητικές ικανότητες, αλλά δεν έχουν παρόμοια σωματική διάπλαση, ειδικά όταν πρόκειται για τονισμένα πόδια τους. Αν και μπορεί να μοιράζονται μερικές ιδιότητες, τα πόδια των χορευτών και των δρομέων διαφέρουν λόγω των λειτουργιών που εκτελούν.

Καλός ορισμός

Επειδή και οι χορευτές και οι δρομείς περνούν από αυστηρή εκπαίδευση, και οι δύο έχουν πολύ ισχυρά και καλά καθορισμένα πόδια. Ωστόσο, όταν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε μικρές διαφορές. Για παράδειγμα, τα πόδια των χορευτών είναι συνήθως πιο καμπυλωτά στην εμφάνιση, με πολύ συμπαγείς μύες, ενώ οι δρομείς τείνουν να έχουν πολύ ίσια πόδια με τονισμένα γλουτούς και τετράπλευρα. Επιπλέον, οι γοφοί των χορευτών είναι συνήθως ευρύτεροι από εκείνους των δρομέων λόγω της εκπαίδευσής τους στην προσέλευση.

Διαφορετική ανάπτυξη

Οι δρομείς στηρίζονται στα τετράγωνα τους και τους hamstrings για να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για να προωθήσουν τους εαυτούς τους με γρήγορες ταχύτητες. Επομένως, τα τετράγωνα και τα hamstrings είναι πιο ανεπτυγμένα από τους άλλους μύες των ποδιών. Τα γλουτένια μπορεί επίσης να είναι πιο ανεπτυγμένα από αυτά του χορευτή, αν ο δρομέας είναι σπρίντερ. Οι σπρίντερ βασίζονται στις γλουτές για να τους επιτρέψουν μια πλήρη κίνηση από τους γοφούς. Οι χορευτές έχουν πιο ανεπτυγμένους μυς flexor από τους δρομείς λόγω της ανάγκης και της ικανότητάς τους να επεκτείνονται συχνά στα πόδια τους προς διάφορες κατευθύνσεις. Η ανάγκη τους να έχουν ευρεία συμμετοχή στο ισχίο έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη βαθύτερης υποδοχής ισχίου, ισχυρότερων συνδέσμων και ευρύτερης κλίμακας κίνησης της λεκάνης.

Δύναμη έναντι αντοχής

Τόσο οι χορευτές όσο και οι δρομείς έχουν δυνατά πόδια. Ωστόσο, είναι ισχυροί με διαφορετικούς τρόπους. Οι δρομείς έχουν ασκήσει εξοικονόμηση ενέργειας αναθέτοντας τους μηρούς και τους γλουτούς με κάθε βήμα, καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να εξοικονομήσουν κάποια ενέργεια: Επειδή κάθε σκέλος παίρνει ένα διάλειμμα καθώς το άλλο ωθεί προς τα εμπρός, οι δρομείς έχουν εμπειρία διοχετεύοντας γρήγορες εκρήξεις δύναμης για να κινηθούν γρήγορα Ενώ χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. Αντιστρόφως, οι χορευτές κατέχουν θέσεις κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για μεγάλες χρονικές περιόδους. Δεν έχουν πολλές περιόδους ανάπαυσης. Ως εκ τούτου, είναι λιγότερο επιρρεπείς στην κόπωση όταν απαιτείται για να διατηρήσουν την προσπάθεια με την πάροδο του χρόνου.

Flex και Bend

Γενικά, οι χορευτές είναι πιο ευέλικτοι από τους δρομείς. Η ευελιξία στα πόδια του χορευτή είναι εξαιρετικά ευεργετική κατά τη διάρκεια ρουτινών που περιλαμβάνουν αλματώδη, κλωτσιές και περιστροφές. Εάν οι μύες που περιβάλλουν το ισχίο είναι σφιχτοί, θα εμποδίσουν την ικανότητα του χορευτή να εκτελέσει ενώ χρησιμοποιεί περιστροφικούς ισχίου. Η ικανότητά τους να είναι ευέλικτες αποτελεί πλεονέκτημα για τους χορευτές καθώς οι χορευτικές ρουτίνες τους απαιτούν να μετακινούνται γρήγορα για να αλλάξουν κατεύθυνση και να αναλάβουν διάφορες θέσεις. Η σωστή και συχνή τέντωμα βοηθά τους χορευτές να φτάσουν στην προσέλευση και την ευελιξία καθώς οι εξωτερικοί περιστροφικοί μοχλοί τους ενεργοποιούνται. Οι δρομείς αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ένταση στα πόδια και τους γοφούς τους εξαιτίας του γεγονότος ότι απλώς κινούνται σε ευθεία διαδρομή και δεν συμμορφώνονται με τις ρουτίνες τεντώματος τόσο αυστηρές όσο οι χορευτές.