Την εγκυμοσύνη, τα αποξηραμένα ποτά και τα τσάι με βότανα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σας ζητείται να κάνετε πολλές διαιτητικές αλλαγές για την υγεία του αγέννητου μωρού σας. Μία από τις πιο δύσκολες αλλαγές για πολλές έγκυες γυναίκες είναι η αποκοπή της καφεΐνης ή τουλάχιστον η κοπή της. Ενώ υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις χωρίς καφεΐνη, δεν είναι όλες ασφαλείς. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η καφεΐνη μπορεί να κρυφτεί σε ορισμένα απίθανα ποτά.

Η καφεΐνη μπορεί να βλάψει το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλοί προσπάθησαν να προσδιορίσουν μια ασφαλή ποσότητα καφεΐνης με ποικίλα αποτελέσματα, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η καφεΐνη είναι εντάξει με μέτρο. Το πρόβλημα είναι ότι ο ορισμός της μετριοπάθειας είναι συζητημένος. Οι μελέτες που εξετάστηκαν από το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας διαπίστωσαν ότι οι ασφαλείς ποσότητες είναι οπουδήποτε μεταξύ 150 mg και 300 mg. Ο Μάρτιος του Δήμου υποδεικνύει ότι οι έγκυες γυναίκες παραμένουν 200 mg ή λιγότερες ημερησίως. Γιατί όλη η αναστάτωση; Η καφεΐνη διασχίζει τον πλακούντα, πράγμα που σημαίνει ότι πίνετε και το μωρό σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις, όπως αποβολή, χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση και θνησιμότητα.

Τα αποκοκκιοποιημένα ποτά είναι εντάξει, έτσι; Ναι, αλλά μόνο με μέτρο. Ακόμη και οι καφές χωρίς καφεΐνη και το τσάι περιέχουν καφεΐνη. Το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας υπολογίζει 8 oz. Το φλυτζάνι καφέ χωρίς καφέ περιέχει περίπου 4 mg καφεΐνης. Δεν φαίνεται πολύ, έτσι; Λοιπόν, θεωρήστε ότι ένα μεγάλο ποτό σε ένα καφέ μπαρ μπορεί να είναι 20 ή περισσότερες ουγγιές, το οποίο είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο. Αυτό εξακολουθεί να αντιστοιχεί μόνο σε περίπου 12 mg καφεΐνης. Αλλά, αν έχετε ήδη χτυπήσει το ημερήσιο όριο σας, αυτό το ποτό χωρίς καφεΐνη θα μπορούσε να σας ωθήσει κοντά στην κόκκινη ζώνη. Φροντίστε να συμπεριλάβετε τα αποκοκκιοποιημένα ποτά, ανεξάρτητα από το πόσο ασήμαντα μπορεί να φαίνονται, στην καθημερινή σας καφεΐνη.

Τα τσάι με βότανα που δεν περιέχουν καφεΐνη μπορούν να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση για τις έγκυες γυναίκες που προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη τους. Παρόλο που μπορεί να φαίνονται ασφαλείς, η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης προειδοποιεί ότι τα αρωματικά φυτά δεν ρυθμίζονται από το FDA, ακόμη και αυτά που είναι σε μορφή τσαγιού. Πολλές εθνικές εταιρείες εμμένουν στα «ασφαλή» βότανα στα προϊόντα τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι δυνητικοί συνδυασμοί τσαγιού βοτάνων είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε γενικές γραμμές, τα τσάγια εγκυμοσύνης θεωρούνται ασφαλή για όσο χρονικό διάστημα κατασκευάζονται: η αμερικανική ένωση εγκυμοσύνης προειδοποιεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα σπιτικά φυτικά τσάγια κάποιου ή ότι θα χρησιμοποιήσει τσάι από βότανα που αγοράζετε χαλαρά. Δεν υπάρχει μέτρο για το πόσο ισχυρά είναι αυτά τα βότανα. Επειδή πολλά τσάι από βότανα δεν είναι καλά μελετημένα, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν σε μια έγκυο γυναίκα ή το αναπτυσσόμενο μωρό της. Πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τσάι από βότανα όταν είστε έγκυος.

Μπορεί να νομίζετε ότι αποφεύγετε την καφεΐνη, παραμένοντας μακριά από τον καφέ και το τσάι, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πολλές άλλες πηγές καφεϊνούχων ποτών; Πάρτε το γάλα σοκολάτας: το σιρόπι σοκολάτας και τα ποτά που περιέχουν κακάο περιέχουν μικρές ποσότητες καφεΐνης. Το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας εκτιμά ότι ένα σοκολατούχο γάλα μέσου μεγέθους περιέχει 4 mg έως 6 mg καφεΐνης. Και μην ξεχάσετε το παγωμένο τσάι: 8 oz. Το γυαλί περιέχει περίπου 25 mg, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας. Ένα μεγάλο παγωμένο τσάι θα μπορούσε να σας χτυπήσει μέχρι σχεδόν το ήμισυ του ημερήσιου συνιστώμενου ποσού σας.

Πόση καφεΐνη είναι ασφαλής;

Είναι το Decaf πραγματικά χωρίς καφεΐνη;

Ασφάλεια φυτικού τσαγιού

Απίθανες πηγές καφεΐνης