Το κανονικό βάρος για ένα κορίτσι 5’4 “

Λόγω των παραγόντων κινδύνου της νόσου που σχετίζονται με την παχυσαρκία, είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένα υγιές σωματικό βάρος. Προσδιορίστε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος μέσω μεθόδων που περιλαμβάνουν ιδανικές εξισώσεις βάρους σώματος, διαγράμματα δείκτη μάζας σώματος (BMI), πίνακες ύψους-βάρους και εκτίμηση σύνθεσης σώματος. Είναι ακριβέστερο να σκεφτόμαστε ένα ιδανικό εύρος βάρους και όχι έναν αριθμό.

Η πρώτη εξίσωση για τον υπολογισμό του ιδανικού σωματικού βάρους είναι ο δείκτης Broca, ο οποίος τροποποιήθηκε για να υπολογίσει 100 λίβρες. Για τα πρώτα 5 πόδια και 5 λίβρες. Για κάθε ίντσα πάνω από 5 πόδια για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τον δείκτη Broca, στα 5 πόδια, 4 ίντσες ψηλό, οι γυναίκες θα πρέπει να ζυγίζουν 120 κιλά. Μία πιο πρόσφατη εξίσωση γνωστή ως φόρμουλα Devine χρησιμοποιεί την ίδια ιδέα, εκτός από τα χιλιόγραμμα. Το ιδανικό βάρος σώματος σύμφωνα με αυτόν τον τύπο είναι ίσο με 54,7 kg ή 120,59 lbs.

Ο ΔΜΣ είναι ένας πίνακας που έχει οριστεί για να υποδεικνύει τις συνιστώμενες περιοχές βάρους με βάση την εξίσωση βάρους σε χιλιόγραμμα διαιρούμενη με ύψος σε τετραγωνικά μέτρα. Ο πίνακας ΔΜΣ απαριθμεί κατηγορίες υποβαθμισμένων σωματικών βάρους, φυσιολογικό βάρος, υπέρβαρο και παχυσαρκία. Η κανονική περιοχή BMI είναι 18,5 έως 24,9. Για ύψος 5 πόδια, 4 ίντσες, το κανονικό εύρος βάρους περιλαμβάνει 110 έως 145 λίβρες.

Τα τραπέζια του Metropolitan Life δημιουργήθηκαν το 1943 και σχεδιάστηκαν για να απαριθμήσουν τα επιθυμητά βάρη ανάλογα με το μέγεθος του σώματος του σώματος. Τα μεγέθη των πλαισίων σώματος καθορίζονται από το πλάτος ή το πλάτος του αγκώνα. Κάθε ύψος έχει ένα αντίστοιχο εύρος βάρους ανάλογα με το μέγεθος του πλαισίου του σώματος. Εκείνοι που μετρούν 5 πόδια, 4 ίντσες και έχουν μικρά πλαίσια πρέπει να ζυγίζουν 114 έως 127 λίβρες., Ένα μεσαίο πλαίσιο θα πρέπει να ζυγίζει 124 έως 138 λίβρες. Και ένα μεγάλο πλαίσιο θα πρέπει να στοχεύει μεταξύ 134 και 151 λίβρες. Τα τραπέζια σχεδιάστηκαν με ενήλικες κατά νου και δεν θα φαινόταν με ακρίβεια για τα παιδιά ή τους εφήβους.

Ενώ η σύνθεση του σώματος ή το σωματικό λίπος δεν αντιστοιχεί άμεσα στο σωματικό βάρος, είναι ένα σημαντικό μέτρο της κατάστασης της υγείας. Η σύνθεση σώματος μπορεί να μετρηθεί με μετρήσεις υδροστατικής ζύγισης, ηλεκτρικής εμπέδησης και αναδίπλωσης του δέρματος με δαγκάνες. Η ιδανική σύνθεση σώματος για τις γυναίκες κυμαίνεται από 14,5 τοις εκατό σωματικού λίπους για τις γυναίκες σε τέλη της εφηβείας και στις αρχές της δεκαετίας του 20 έως 29 τοις εκατό για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 60 ετών. Το ινστιτούτο Cooper έχει επίσης ένα σύνολο κανόνων για τη σύνθεση σώματος για τα παιδιά, Τα πρότυπα της ζώνης φυσικής κατάστασης είναι μεταξύ 10 και 19 τοις εκατό με βάση τις γυναίκες ηλικίας 5 έως 17 ετών.

Ιδανικές εξισώσεις βάρους σώματος

Δείκτη μάζας σώματος

Μητροπολιτικοί πίνακες ζωής

Σύνθεση σώματος