Διττανθρακικό νάτριο για τη θεραπεία μολύνσεων των ματιών

Μπορεί να εμφανιστούν μολύνσεις ματιών στην μπροστινή επιφάνεια του ματιού σας ή στους ιστούς στο εσωτερικό του ματιού σας. Το ροζ μάτι είναι μία από τις πιο συχνές μολύνσεις στα μάτια. Αυτή η λοίμωξη αφορά τον λεπτό ιστό που καλύπτει το άσπρο του ματιού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να έχει αρχίσει οφθαλμικές σταγόνες ή άλλες θεραπείες για λοίμωξη. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές θεραπείες όπως διττανθρακικό νάτριο για θεραπεία, αλλά αυτή η ένωση δεν θα προσφέρει θεραπεία για μια μόλυνση.

Το διττανθρακικό νάτριο, επίσης γνωστό ως μαγειρική σόδα, είναι ένα αντιόξινο και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για ιατρικές καταστάσεις όπως δυσπεψία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμπληρώματα διττανθρακικού νατρίου εάν έχετε χαμηλά επίπεδα νατρίου ή δισανθρακικών στο σύστημα σας. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν διττανθρακικό νάτριο ως συστατικό σε καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, όπως οδοντόκρεμα. Οι μηχανισμοί αυτής της ένωσης δεν δείχνουν ότι το διττανθρακικό νάτριο θα μπορούσε να παράσχει κατάλληλη θεραπεία για μια μόλυνση.

Οι παρενέργειες του όξινου ανθρακικού νατρίου περιλαμβάνουν ένα εξάνθημα, δυσκολία στην αναπνοή, ευερεθιστότητα, μυϊκούς σπασμούς, πόνο ή πρήξιμο του προσώπου, της γλώσσας ή των χειλιών. Εκτός από άλλες μορφές, όπως τα δισκία, το διττανθρακικό νάτριο έρχεται επίσης σε κοκκώδη μορφή. Η άμεση επαφή με τα μάτια σας και οι κόκκοι του διττανθρακικού νατρίου θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό των ματιών, ερυθρότητα και γενικό ερεθισμό. Αυτές οι οφθαλμικές επιδράσεις μπορεί να εντείνουν τη δυσφορία από τη μόλυνση των ματιών σας.

Μια λοίμωξη των ματιών μπορεί να μην απαιτεί θεραπεία, όπως στην περίπτωση της ιογενής επιπεφυκίτιδας. Οι βακτηριακές ή μυκητιακές μολύνσεις των ματιών ενδέχεται να απαιτούν την επίλυση ενός φαρμάκου για τη μόλυνση. Εάν έχετε συμπτώματα που υποδηλώνουν λοίμωξη των ματιών, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να προσδιορίσει την αιτία της λοίμωξής σας και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε μια συγκεκριμένη θεραπεία. Αν προτιμάτε εναλλακτικές θεραπείες, ο γιατρός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει προς μια επιλογή θεραπείας που θα λειτουργήσει για τη μόλυνση των ματιών σας. Για να διευκολύνετε τα συμπτώματά σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κλείσετε τα μάτια σας και κρατήστε ένα υγρό, ζεστό πανί στα βλέφαρα σας.

Θα πρέπει να κάνετε μια οφθαλμική εξέταση εάν έχετε συμπτώματα μολύνσεως των ματιών. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας αν νομίζετε ότι μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε διττανθρακικό νάτριο ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση ή θεραπείες για μια οφθαλμική λοίμωξη. Η λανθασμένη θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας ή να οδηγήσει σε άλλες οφθαλμικές καταστάσεις.

Διττανθρακικό νάτριο

Παρενέργειες

Θεραπείες

Σκέψεις