Παλαιό δίαιτα για crossfit

Το CrossFit είναι ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής που ιδρύθηκε από τον Greg Glassman και περιλαμβάνει ένα συνδυασμό διαφορετικών προπονήσεων. Αυτές οι προπονήσεις περιλαμβάνουν εκπαίδευση σε λειτουργική δύναμη, καρδιαγγειακές ασκήσεις και εκρηκτικές αθλητικές κινήσεις. Η δίαιτα Paleo είναι ένα σύνολο διατροφικών κατευθυντήριων γραμμών που βασίζονται στην παλαιολιθική περίοδο στην ιστορία. Σε αυτή τη δίαιτα δεν επιτρέπονται εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια και μεταποιημένα τρόφιμα. Η χρήση του CrossFit και της δίαιτας Paleo είναι κοινή και είναι μια πολύ συνιστώμενη πρακτική. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν μερικές μικρές τροποποιήσεις στη δίαιτα Paleo που μπορεί να είναι επωφελείς για τους αθλητές της CrossFit.

Διατροφή CrossFit

Το CrossFit, μαζί με το πρόγραμμα άσκησης, έχει τις δικές του διατροφικές οδηγίες. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του CrossFit, οι θερμίδες θα πρέπει να διαλυθούν ανάμεσα στα μακροθρεπτικά συστατικά ως εξής: πρωτεΐνη 30%, υδατάνθρακες 40% και λιπαρά 30%. Η βάση της διατροφής CrossFit είναι τα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα, τα καρύδια και οι σπόροι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CrossFit, οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, τα οποία προάγουν την παχυσαρκία και τις χρόνιες παθήσεις. Η οργάνωση CrossFit υποστηρίζει επίσης μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες επειδή ο περιορισμός των θερμίδων προάγει τη μακροζωία και μειώνει τους κινδύνους για καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Paleo Nutrition

Πριν υπάρξει σύγχρονη γεωργία, δημητριακά όπως το σιτάρι δεν ήταν μέρος της ανθρώπινης διατροφής. Ο άνθρωπος ήταν κυνηγός-συλλέκτης που έτρωγε άγρια ​​ζώα, καρύδια, σπόρους και μούρα. Σύμφωνα με τη δίαιτα Paleo, αυτός ο τρόπος κατανάλωσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ασθένειες, να προωθήσει την απώλεια βάρους και να βελτιστοποιήσει την υγεία σας. Ακολουθώντας το σχέδιο Paleo, η διατροφή σας θα είναι υψηλή σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή λίπη, κάλιο, βιταμίνες, μέταλλα, φυτο-θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Οι αρχές και οι κατευθυντήριες γραμμές τόσο της διατροφής Paleo όσο και της διατροφής CrossFit είναι οι ίδιες.

Σχεδόν ένας τέλειος αγώνας

Η συνιστώμενη διατροφή CrossFit μοιάζει πολύ με τη δίαιτα Paleo. Ο ιστότοπος CrossFit αναφέρει ακόμη ότι “Το μοντέλο Caveman (ή παλαιολιθικό) είναι απόλυτα συμβατό με τη συνταγή CrossFit.” Ωστόσο, υπάρχουν μικρές τροποποιήσεις που μπορούν να ωφελήσουν τους αθλητές του CrossFit καθώς και άλλους αθλητές. Το βιβλίο, “Η Παλαιό Διατροφή για τους Αθλητές”, δηλώνει ότι ενώ είναι δυνατό για τους αθλητές να ανακάμψουν από έντονες προπονήσεις για την αυστηρή δίαιτα Paleo, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ανακάμψει γρήγορα. Για το λόγο αυτό, πριν και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και ειδικότερα, μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις.

Οι Τροποποιήσεις

Τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την παρατεταμένη άσκηση “Η Παλαιοπωλείο για Αθλητές” συνιστά να καταναλώνετε μέτριους υδατάνθρακες γλυκαιμικού δείκτη για να βοηθήσετε να τροφοδοτήσετε την προπόνησή σας. Οι υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως τα αθλητικά ποτά, συνιστώνται κατά τη διάρκεια προπονήσεων που διαρκούν περισσότερο από μία ώρα. Αμέσως μετά την προπόνηση συνιστάται ένα ποτό που περιέχει τόσο υδατάνθρακες όσο και πρωτεΐνη, σε αναλογία 4-5: 1, συνιστάται. Ένα παράδειγμα αυτού θα είναι ο χυμός φρούτων που αναμιγνύεται με σκόνη πρωτεΐνης. Για εκτεταμένη ανάκτηση, κατά τις λίγες ώρες μετά την προπόνηση – τα τρόφιμα που κανονικά δεν επιτρέπονται όπως τα ψωμιά, τα ζυμαρικά και το ρύζι – μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση. Το καλύτερο από αυτά τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, σύμφωνα με το “The Paleo Diet For Athletes”, περιλαμβάνει πατάτες, γλυκοπατάτες, σταφίδες και μαρμελάδες.