Πώς να διαπιστώσετε εάν έχετε μητρικό γάλα χαμηλής ποιότητας

Οι μητέρες θηλασμού μερικές φορές ανησυχούν για την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. Ευτυχώς, το γάλα που κάνετε για το μωρό σας είναι σχεδόν πάντα ιδανικό για το παιδί σας. Ακόμα και σοβαρά υποσιτισμένες μητέρες παράγουν μεγάλο μητρικό γάλα, επειδή το σώμα παίρνει θρεπτικά συστατικά από το σώμα της μητέρας για να προμηθεύσει το μωρό. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δείτε για να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στο μωρό σας το καλύτερο φαγητό κάθε φορά που νοσηλεύεστε.

Αξιολογήστε τη δική σας δίαιτα για βιταμίνες και μέταλλα. Ενώ το μητρικό γάλα θα έχει συνήθως όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα το μωρό σας χρειάζεται ανεξάρτητα από το τι τρώτε, υπάρχουν μερικές περιοχές που πρέπει να προσέξετε. Εάν είστε βόγκαν, το γάλα σας μπορεί να είναι ανεπαρκές σε βιταμίνη Β12, η ​​οποία βρίσκεται μόνο σε ζωικά προϊόντα. Ένα συμπλήρωμα βιταμινών μπορεί εύκολα να διατηρήσει τα δικά σας επίπεδα, έτσι ώστε το μωρό σας να πάρει αρκετό, πρέπει να πάρετε την έγκριση του γιατρού σας πριν πάρετε συμπληρώματα οποιουδήποτε είδους, ειδικά εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Η βιταμίνη D, η οποία παράγεται από το σώμα σας κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο φως του ήλιου, είναι ένας άλλος τομέας ανησυχίας για μητέρες θηλασμού και μωρά που δεν παίρνουν πολύ ήλιο.

Ανακεφαλαιώστε τα λίπη που τρώτε. Ένα μωρό που θηλάζει θα πάρει ό, τι είδη των λιπών κάνετε, έτσι εάν η διατροφή σας είναι υψηλή σε trans-λιπαρά, το γάλα σας μπορεί να είναι επίσης υψηλό σε αυτά τα ανθυγιεινά λίπη. Οι μητέρες που καταναλώνουν πολλά ψάρια και λιναρόσπορο έχουν υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που αυξάνουν τον εγκέφαλο στο γάλα τους, οπότε αν δεν πάρετε πολλά από αυτά τα τρόφιμα, το γάλα σας μπορεί να θεωρηθεί χαμηλότερης ποιότητας από ορισμένες άλλες μητέρες «Γάλα, αν και είναι ακόμα υψηλότερης ποιότητας από οποιαδήποτε βρεφική φόρμουλα. Τα λιπαρά ωμέγα-6, που βρίσκονται στο βούτυρο, τα αυγά και το ηλιέλαιο, είναι ένας άλλος σημαντικός τύπος που συμβάλλει στην ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

Παρατηρήστε τις πάνες του μωρού σας. Η έξοδος του βρέφους σας μπορεί να σας πει πολλά για την ποιότητα του γάλακτος σας, καθώς και την ποσότητα. Εάν το μωρό σας έχει τουλάχιστον τρεις κινήσεις του εντέρου την ημέρα μέχρι τα μέσα της πρώτης εβδομάδας μέχρι την έκτη εβδομάδα, αυτό δείχνει μια καλή πρόσληψη γάλακτος υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με την La Leche League International.

Καταγράψτε το κέρδος βάρους του μωρού σας. Το μωρό που θηλάζει πρέπει να επιστρέψει στο βάρος της γέννησης κατά 2 εβδομάδες και να κερδίσει περίπου μια ουγκιά την ημέρα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής. Ωστόσο, εάν το μωρό σας πέφτει πίσω στα γραφήματα βάρους και ύψους στο γραφείο του παιδίατρου σας, το πρόβλημα είναι πιθανότερο να είναι ποσότητα και όχι ποιότητα, οπότε ενημερώστε τον γιατρό σας ή έναν σύμβουλο για τη γαλουχία σχετικά με τρόπους αύξησης της προσφοράς.