Πώς να κόψετε ένα toenail σωστά

Το κόψιμο των νυχιών μπορεί να τους εμποδίσει να μεγαλώνουν πολύ, να εισχωρούν ή να προκαλούν δυσφορία όταν περπατάτε. Ο ιστότοπος της MedlinePlus της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής των Η.Π.Α. και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας σημειώνει ότι η καρφιά των καρφιών εισέρχεται και αναπτύσσεται στο δέρμα, προκαλώντας πόνο και πιθανή μόλυνση. Η σωστή διαδικασία κοπής μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την άβολη κατάσταση του ποδιού.

Πλύνετε τα πόδια σας και στεγνώστε τα καλά πριν κόψετε το νύχι σας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σημειώνουν ότι ο καθαρισμός θα κάνει το νύχι σας λιγότερο εύθραυστο, πιο εύκολο και ασφαλέστερο για κοπή.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εργαλείο για να κόψετε το καρφί σας, όπως τα ψαλίδια νυχιών ή το ψαλίδι μανικιούρ. Το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ λέει ότι είναι πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιήσετε άλλα κοφτερά εργαλεία κοπής – όπως ξυράφια, μαχαίρια ή κανονικά ψαλίδια – για να κόψετε το νύχια σας επειδή το εργαλείο μπορεί να γλιστρήσει και να τραυματίσει Δέρμα που περιβάλλει το νύχι.

Περικοπή του νυχιού απέναντι. Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών χειρουργών προειδοποιεί να στρογγυλεύσουμε τις γωνίες των νυχιών ή να κόψουμε τις πλευρές υπό γωνία, επειδή αυτό μπορεί να οδηγήσει τις γωνίες να αναπτυχθούν προς το δέρμα σας και να γίνουν ραγδαίες.

Κόψτε το toenail στο σωστό μήκος. Το MayoClinic.com συνιστά να κόβετε το καρφί έτσι ώστε η άκρη να φτάσει στην άκρη του δακτύλου σας. Όταν περπατάτε φορώντας παπούτσια, τα νύχια που έχετε κόψει πολύ σύντομα μπορεί να κυρτωθούν και να αναπτυχθούν στο δέρμα.

Εξαλείψτε τυχόν ακανόνιστες άκρες που μπορεί να προκαλέσουν σκασίματα και να σχίσουν το καρφί όσο μεγαλώνει. Το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών του Ηνωμένου Βασιλείου συστήνει την κατάθεση των κομμένων καρφιών σας με ένα σμυριδόχαρτο για να τα εξομαλύνει.