Πόνοι στο στομάχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Λόγω της ουσιαστικής έκτασης που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορισμένοι αγχώδεις μύες ή ήπιος πόνος θεωρούνται φυσιολογικοί. Κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης έχει μια ποικιλία χαρακτηριστικών λόγων για ήπιο πόνο ή δυσφορία που σχετίζεται με το τέντωμα. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι οι επιπλοκές εγκυμοσύνης είναι πιο συχνές από ό, τι υποψιάζεται ο μέσος άνθρωπος, είναι σημαντικό, σύμφωνα με το The March of Dimes, να κατανοήσουν τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι μπορεί να είναι λάθος. Επικοινωνήστε με τον μαιευτή ή τη μαία σας σχετικά με τυχόν ανησυχίες που έχετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σημασία του πόνου στρογγυλής δέσμευσης

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καλοήθους ή αβλαβούς πόνου που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σχετίζεται με τον πόνο γύρω από τον σύνδεσμο. Καθώς οι σύνδεσμοι που στηρίζουν τη μήτρα τεντώνονται μαζί με τους μύες και τον συνδετικό ιστό για να υποστηρίξουν την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου, μπορεί να αισθανθούν αιχμηρές ή θαμπό πόνους. Αυτό το περιστατικό τείνει να αυξάνεται με την επακόλουθη εγκυμοσύνη λόγω του γεγονότος ότι οι σύνδεσμοι δεν είναι τόσο τεντωμένοι όπως ήταν σε μια πρώτη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, ακόμη και μια πρώτη εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει πόνο στρογγυλού συνδέσμου. Συνιστάται να χρονομετρήσετε οποιοδήποτε τύπο πόνου ή επαναλαμβανόμενη δυσφορία για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζετε πραγματικά συστολές, οι οποίες μπορεί να υποδηλώνουν πρόωρη εργασία.

Λειτουργία των συστολών του Braxton Hicks

Οι συστολές του Braxton Hicks είναι ο τρόπος προετοιμασίας του σώματος για εργασία. Είναι συχνότερα αισθητές στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και συνήθως δεν είναι επώδυνες, παρόλο που η αίσθηση σύσφιγξης βιώνεται από κάποια γυναίκα που παίρνει την ανάσα. Οι συσπάσεις του Braxton Hicks ή η ψεύτικη εργασία μπορεί να αισθανθούν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από γυναίκες που είχαν περισσότερα από ένα μωράκι καθώς το σώμα τους μπορεί να προσαρμόζεται πιο γρήγορα στην εγκυμοσύνη, προσφέροντας αυτές τις προπαρασκευαστικές συστολές ήδη από το τέλος του πρώτου τριμήνου. Ο Braxton Hicks μπορεί να διαφοροποιηθεί από το γεγονός ότι συνήθως δεν είναι τακτικοί και μπορεί να σταματήσει με φαγητό, ύπνο ή μπάνιο. Οποιαδήποτε τακτική συστολή θα πρέπει να αξιολογείται από τον φροντιστή σας για να αποκλείσει την πρόωρη εργασία.

Σκέψεις

Η χρήση μαξιλαριού σώματος μπορεί να προσφέρει υποστήριξη στους εξαντλημένους μύες και τους συνδέσμους, οι οποίοι μπορούν να μειώσουν τον πόνο που σχετίζεται με την κανονική εγκυμοσύνη. Εκτός από την άφθονη χαλάρωση, η απαλή άσκηση, όπως το περπάτημα, το κολύμπι ή η προγεννητική γιόγκα, είναι επιτακτική ανάγκη να προσφέρει στο σώμα μυϊκή υποστήριξη καθώς περνά μέσα από αλλαγές που συνδέονται με την εγκυμοσύνη. Ο πόνος και το άβολο τέντωμα μπορούν να μειωθούν με μια πλούσια σε πρωτεΐνες δίαιτα, επαρκή σωματική δραστηριότητα και χαλαρωτική ποιότητα, σύμφωνα με την Ακαδημία Συνεργαζόμενου Τοκετού, η οποία εκπαιδεύει διεθνώς τις έμπειρες μητέρες, τις νοσοκόμες, τις μαίες και τους γιατρούς στο Bradley Method Natural Preparation.

Επιδράσεις της κακής πέψης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γίνεται χώρος για το αναπτυσσόμενο μωρό πιέζοντας το στομάχι και τα έντερα. Αυτό το περιστατικό μπορεί να αυξήσει την αναστάτωση της πέψης, προκαλώντας πόνο που σχετίζεται με την καούρα και το αέριο. Οι πόνοι του αερίου μπορεί να αισθανθούν ως απότομη και οξεία ακανόνιστη ταλαιπωρία που μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσική δραστηριότητα, ένζυμα παπάγια, ομοιοπαθητικά φάρμακα ή θεραπείες για το αέριο χωρίς θερμότητα, όπως το Beano ή το Tums. Οποιοσδήποτε τακτικός πόνος θα πρέπει να αξιολογείται από τον προγεννητικό σας φροντιστή.

Εργασία

Οι συστολές της εργασίας μπορεί να είναι αρκετά προκλητικές. Ενώ πολλοί εμπειρογνώμονες τοκετού ενθαρρύνουν τις γυναίκες να δουν αυτές τις συσπάσεις ως ένα ισχυρό μέσο για τη γέννηση που είναι απολύτως φυσιολογικό και ενδεχομένως ενδυναμωτικό, πολλές γυναίκες βρίσκουν την εργασία να είναι τρομακτική λόγω της έντασής της. Οι κανονικές συστολές σε απόσταση πέντε έως 10 λεπτών, οι οποίες δεν διακόπτονται από το περπάτημα, το μπάνιο, το φαγητό ή τον ύπνο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πραγματική εργασία. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον πάροχο περίθαλψης σε αυτό το σημείο, είτε έχετε γέννηση στο νοσοκομείο, γέννηση στο κέντρο γεννήσεων ή γέννηση στο σπίτι, για να συμβουλευτείτε το στάδιο της εργασίας που βρίσκεστε.

Στο πρώτο τρίμηνο, σοβαρή κράμπες μπορεί να υποδεικνύουν έκτοπη κύηση, μια κατάσταση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και απαιτεί άμεσο τερματισμό της εγκυμοσύνης. Οποιαδήποτε σοβαρή κράμπα, αιμορραγία, απόρριψη υγρού ή διακοπή της φυσιολογικής εμβρυϊκής κίνησης μπορεί να υποδεικνύει επιπλοκές της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης γέννησης, της αποβολής και της θνησιμότητας. Επειδή η θνησιμότητα είναι μια ανησυχία που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη συγγραφέα Monica Murphy-Lemoine, επικεφαλής συντάκτης του περιοδικού “Exhale” και συγγραφέας του “Knocked Up, Knocked Down” Εκατομμύρια θνησιγένειες συμβαίνουν κάθε χρόνο με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αποβολών. Το Murphy-Lemoine ενθαρρύνει τους ανήλικους γονείς να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι και να βρουν υποστήριξη αν βρεθούν να μπουν στον κόσμο της απώλειας βρεφών ή της στειρότητας.

Προειδοποίηση