Πώς να εξομαλύνετε τους ανοιχτούς πόρους

Μην αφήνετε προεξέχοντες πόρους να τοποθετήσετε το kibosh στα καλλυντικά σας. Οι μεγάλοι πόροι ξεχωρίζουν όταν λικνίζετε ένα γυμνό πρόσωπο και μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή μακριά από την απίστευτη τέχνη μακιγιάζ σας. Γνωρίστε τη γενετική και το πέρασμα του χρόνου για το μέγεθος των πόρων – αλλά μην ξεχάσετε να λάβετε μέτρα για να αποκρύψετε και να προστατεύσετε τους πόρους από τον καταστροφικό ερεθισμό, το φως του ήλιου και την λιπαρή οξείδωση ακμής.

Λεία επιδερμίδα

Καθαρίστε το δέρμα σας κάθε βράδυ και το πρωί για να αφαιρέσετε όλα τα μακιγιάζ και τη βρωμιά. Επιλέξτε ένα κρεμώδες καθαριστικό για ξηρό δέρμα και ένα αφρίζον καθαριστικό για φυσιολογικό δέρμα. Εάν είναι επιρρεπής στην ακμή, επιλέξτε ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ.

Πρωινό μακιγιάζ

Ξεπλύνετε απαλά το καθαριστικό σας με χλιαρό νερό και αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει με ένα μαλακό ύφασμα.

Χαλαρώστε μια μικρή ποσότητα ορού ραφιναρίσματος πόρων πάνω από το δέρμα σας αμέσως μετά τον καθαρισμό. Αφήστε το να εμποτίσει στο δέρμα.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά που δεν κάνει το δέρμα σας να αισθάνεται πολύ λιπαρό ή πολύ ξηρό.

Αντιμετωπίστε το δέρμα σας με μικροσκοπικό τρίψιμο προσώπου, χημική απολέπιση ή κρέμα απολέπισης τρεις φορές την εβδομάδα. Βρέξτε το δέρμα σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το απολεπιστικό για τις περιοχές προβλήματος των πόρων σας με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε επιμελώς και στεγνώστε με ένα μαλακό πρέκι.

Εφαρμόστε μια μάσκα από πηλό στο μέτωπό σας, τη μύτη και το πηγούνι μία έως δύο φορές την εβδομάδα. Αφήστε τη μάσκα ανοιχτή για 10 έως 15 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες και, στη συνέχεια, σκουπίστε την με ένα υγρό απορροφητικό.

Εφαρμόστε μια κρέμα νυχτοκίτρινης ρετινοειδούς πριν από το κρεβάτι, τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας.

Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Πλύνετε το πρόσωπό σας με καθαριστικό πριν εφαρμόσετε μακιγιάζ. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με ένα πρέκι.

Βυθίστε μια βαμβακερή σφαίρα στο γραφίτη και πιέστε ελαφρώς τις περιοχές με προβλήματα πόρων για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και να σφίξετε το δέρμα.

Εφαρμόστε μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού με βάση σιλικόνης σε όλο το πρόσωπό σας με τα δάχτυλά σας. Αφήστε το αστάρι να ρυθμιστεί για 5 έως 10 λεπτά για να γεμίσει τους πόρους σας και να δημιουργήσει έναν ομαλό καμβά.

Εφαρμόστε μια βάση με κρέμα με SPF 30, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο θεμελίωσης ή ένα σφουγγαράκι. Συνδυάστε το θεμέλιο στο λαιμό με τα προς τα κάτω εγκεφαλικά επεισόδια.

Η σκόνη της βάσης με πινέλο σε σκόνη βυθίστηκε σε χαλαρή ημιδιαφανή σκόνη.