Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά της διαφυλετικής

Τα παιδιά που γεννιούνται σε γονείς διαφορετικού φυλετικού περιβάλλοντος έχουν συχνά μαλλιά που συνδυάζουν τα καλύτερα και χειρότερα χαρακτηριστικά από κάθε γενετική υπογραφή. Εξετάστε τα μαλλιά του παιδιού σας για να καθορίσετε ποια χαρακτηριστικά μαλλιών πρέπει να εξετάσετε προτού να επιχειρήσετε να γαμπρός, το σαμπουάν και το ύφος της τρίχας. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε προϊόντα και τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για τον πιο κυρίαρχο τύπο φυλετικών τριχών.

Ξεκλείδωμα

Απελευθερώστε τις σγουρές βιολιστικές τρίχες πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε περιποίηση ή καθαρισμό. Μοιραστείτε τα μαλλιά του παιδιού σας σε αρκετά μικρά τμήματα και χρησιμοποιήστε κλιπ για τα μαλλιά ή ελαστική ταινία για να διατηρήσετε τα τμήματα ξεχωριστά. Το πάχος και το μήκος θα καθορίσουν πόσα τμήματα χρειάζεστε.

Καθαρισμός και Κατάσταση

Κρατήστε ένα κομμάτι τρίχας με το ένα χέρι. Αρχίστε να χτενίζετε στα άκρα των μαλλιών με χτένα ευρείας οδόντα. Συνεχίστε να χτενίζετε από τις άκρες στις ρίζες.

Στυλ

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας σε ξεχωριστά σκέλη που δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε εύκολα με τη χτένα. Μην πιέζετε τη χτένα μέσα από μεγάλες μάζες.

Σαμπουάν μαλλιά του παιδιού σας κάθε επτά έως 10 ημέρες, εκτός αν είναι πολύ λιπαρό. Ο συχνότερος καθαρισμός θα κάνει τα μαλλιά της πιο ακατάλληλα. Τα αφροαμερικάνικα μαλλιά είναι συχνά πολύ πιο ξηρά από τα μαλλιά του Καυκάσου, επειδή το μοτίβο μπούκλας κρατάει το φυσικό έλαιο του τριχωτού να φτάσει στο πλήρες μήκος κάθε στέλεχος τρίχας.

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν pH 5.0. Αυτό το pH είναι το πλησιέστερο στην αλκαλικότητα των ανθρώπινων μαλλιών, έτσι ώστε αυτά τα σαμπουάν να κρατούν τα μαλλιά του παιδιού σας διαχειρίσιμα και λαμπερά. Αποφύγετε τα σαμπουάν που περιέχουν αλκοόλ, γλυκόλη και θειικά, τα οποία τείνουν να απογυμνώνουν το πετρέλαιο από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Εφαρμόστε ένα κοντίσιονερ μετά από κάθε σαμπουάν. Τα προϊόντα που περιέχουν λανολίνη, φυτικά έλαια ή βούτυρα και χοληστερόλη συμβάλλουν στην αποφυγή της επιδερμίδας της επιδερμίδας – της εξωτερικής στρώσης – σε κάθε τρίχα και να κάνουν τα μαλλιά του παιδιού μαλακά.

Μασάζ το κρανίο του παιδιού σας με ελαφρύ φυτικό λάδι όπως το jojoba ή το λάδι καρύδας μετά από κάθε πλύσιμο. Ξεκολλήστε τα μαλλιά της και στη συνέχεια βουρτσίστε το λάδι μέχρι τα άκρα. Ανάλογα με το μοτίβο μπούκλες των μαλλιών σας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λάδι απευθείας στα μαλλιά μεταξύ των σαμπουάν για να το κρατήσετε ενυδατωμένο και λαμπερό.

Ξεκολλήστε τα μαλλιά του παιδιού σας μετά το λούσιμο με μια χτένα και στεγνωτήρα. Χρησιμοποιήστε χαμηλή ρύθμιση θερμότητας. Ξεκινήστε στα άκρα και εργάζεστε μέχρι τις ρίζες. Πηγαίνετε αργά, τα υγρά σγουρά μαλλιά είναι επιρρεπή σε θραύση.

Επιλέξτε χτενίσματα που κρατούν τα μαλλιά του παιδιού σας τακτοποιημένα, αλλά μην βάζετε υπερβολική ένταση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Σφιχτά πλεξούδες, ιδιαίτερα με πρόσθετες επεκτάσεις τρίχας, μπορεί να προκαλέσουν αλωπεκία έλξης. Η σταθερή πίεση και το βάρος των επεκτάσεων θα βλάψουν τα θυλάκια τρίχας του παιδιού σας.

Βάλτε τα μαλλιά του παιδιού σας στο στυλ που θέλετε, αν δεν πλέκετε, πλέκτετε, στρίβετε ή κλειδώνετε.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να εξομαλύνετε τα μαλλιά πριν βάζετε μπαρέτες, ταινίες ή κλιπς αφού το χτενίζετε στο στυλ που σχεδιάζετε.