Πώς να χρησιμοποιήσετε απολέπιση γάντια

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος για να βελτιώσει την εμφάνισή του και να αποτρέψει τους φραγμένους πόρους και την ακμή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση των σημείων γήρανσης, αφαιρώντας το θαμπό και χαλασμένο δέρμα και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη νέου, υγιούς δέρματος. Τα απολεπιστικά γάντια είναι σχεδιασμένα για χρήση με ή χωρίς απολεπιστικά κομμάτια και τα περισσότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε μέρος του σώματός σας. Είναι ιδιαίτερα επωφελής για την απολέπιση των ποδιών και άλλων μεγάλων περιοχών όπου η χρήση ενός μικρού σφουγγαριού μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα και οι τρίβει μπορεί να είναι πολύ ακριβές.

Επιλέξτε γάντια που είναι ελαφριά και ταιριάζουν άνετα στα χέρια σας. Αποφύγετε πολύ τραχιά γάντια, επειδή αυτά μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Προσπαθήστε να απολέσετε γάντια προτού αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν σωστά.

Βρέξτε τα γάντια και το δέρμα σας με ζεστό νερό. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες υγρού σαπουνιού ή απολεπιστικού καθαρισμού απευθείας στα γάντια ή στο δέρμα σας. Προσθέστε περισσότερο νερό, εάν είναι απαραίτητο, για να σχηματίσετε ένα αφρό.

Μασάζ το δέρμα σας με απαλή πίεση. Μετακινήστε τα γάντια στο δέρμα σας σε μικρές κυκλικές κινήσεις. Μην χρησιμοποιείτε απολεπιστικά γάντια σε ευαίσθητες περιοχές, όπως κοντά στα μάτια. Εάν παρατηρήσετε ερυθρότητα, τσούξιμο, κάψιμο ή πόνο, σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα γάντια και περιμένετε να ανακάμψει το δέρμα σας πριν επιχειρήσετε να απολέσετε ξανά.

Ξεπλύνετε συχνά τα γάντια κατά την απολέπιση για να ξεπλύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ή άλλα συντρίμμια. Προσθέστε περισσότερο σαπούνι ή απολέπιση ανάλογα με τις ανάγκες.

Ενυδατώστε μέσα σε τρία λεπτά από την απολέπιση και το ξέπλυμα. Η απολέπιση του δέρματός σας μπορεί να αυξήσει την ξηρότητα και τον ερεθισμό. Ενυδατικές κρέμες ή λοσιόν θα κλειδώνουν το νερό στο δέρμα σας, θα απαλύνουν τον ερεθισμό και θα αποτρέψουν την ξηρότητα ή τον κνησμό.

Καθαρίστε και στεγνώστε τα γάντια σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας της συσκευασίας. Ορισμένα γάντια είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο, ενώ άλλα πρέπει να πλυθούν με το χέρι και να κρεμαστούν για να στεγνώσουν.