Σαπούνια για αφαίρεση μαύρης κεφαλής

Οι μαύρες κηλίδες σχηματίζονται όταν οι θωρακισμένοι θύλακες τρίχας στο δέρμα ανοίγουν και σβήνουν. Αν και τα σπυράκια δεν είναι ένδειξη βρωμιάς, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρό το πρόσωπό σας και τις άλλες περιοχές που είναι επιρρεπείς στην ακμή. Το πλύσιμο του δέρματός σας με ένα ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση των υφιστάμενων σπυράκια και να αποτρέψει τη δημιουργία μελλοντικών.

Τύποι

Τα καθαριστικά προσώπου και τα σαπούνια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ακμή μπορούν να βοηθήσουν να καθαριστούν τα σπυράκια, αν και ένα απαλό καθαριστικό μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά. Το κανονικό σαπούνι δεν είναι συνήθως μια καλή επιλογή για δέρμα επιρρεπή σε ακμή, καθώς τείνει να ερεθίζει το δέρμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους για να σπάσει ανοιχτό και να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα ακμής. Μερικά καθαριστικά περιέχουν υπεροξείδιο βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής. Άλλα σαπούνια γίνονται για ευαίσθητο δέρμα και μπορούν να επισημαίνονται ως “απαλλαγμένα από άρωμα”, “υποαλλεργικά”, “χωρίς πετρέλαιο” ή “μη ομοιογενή.

Πλένοντας το δέρμα σας

Αφού επιλέξετε ένα σαπούνι ή ένα καθαριστικό, είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και απαλή πινελιά δύο φορές την ημέρα. Ενώ μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να καθαρίσετε τα μαύρα μάτια σας μακριά, αφήνοντας το καθαριστικό κάνει την εργασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκαθαρίσετε το δέρμα σας και να αποτρέψετε μελλοντική ακμή. Το ξέπλυμα του προσώπου σας καλά μετά το πλύσιμο είναι επίσης σημαντικό δεδομένου ότι τα υπολείμματα σαπουνιού μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία του pH του δέρματός σας, η οποία μπορεί να αντιδρά με την παραγωγή περισσότερου πετρελαίου.

Οφέλη

Χρησιμοποιώντας σαπούνι ή καθαριστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για επιδερμίδα ή επιδερμίδα με επιμονή στην ακμή σας βοηθά να αποφύγετε το πλύσιμο με προϊόντα που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας και να φράξουν τους πόρους σας. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα γρηγορότερα όταν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό που περιέχει τοπικά φάρμακα καταπολέμησης της ακμής. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το σαλικυλικό οξύ διεισδύουν στους πόρους σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλύσης για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που οδηγούν σε σπυράκια και σπυράκια.

Σκέψεις

Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλά σαπούνια ή καθαριστικά προτού να βρείτε ένα που λειτουργεί για σας. Η ακμή είναι μια πολύ προσωπική κατάσταση δεδομένου ότι ο τύπος του δέρματός σας, οι κληρονομικοί και οι ορμονικοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Κανένα σαπούνι ή καθαριστικό δεν θα αφαιρέσει τις σκούπες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αν χρησιμοποιείτε καθαριστικό για αρκετές εβδομάδες χωρίς να βλέπετε βελτίωση, δοκιμάστε ένα διαφορετικό προϊόν ή μιλήστε με τον δερματολόγο σας για μια σύσταση. Αποφύγετε τα φαρμακευτικά σαπούνια εάν χρησιμοποιείτε άλλα τοπικά φάρμακα ακμής. Η χρήση περισσότερων από ένα φαρμακευτικών προϊόντων ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και να κάνει την ακμή σας χειρότερη.

Προειδοποίηση

Αποφύγετε τις τρίβει και σαπούνια με χάντρες ή απολέπιση κόκκων εάν πάσχετε από σπυράκια. Ενώ αυτά τα προϊόντα μπορούν να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, είναι πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα σας και να κάνουν το πρόβλημα χειρότερο. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν που προκαλεί ακραία καύση, ερυθρότητα ή απολέπιση, καθώς αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά σημάδι αλλεργίας κατά την επαφή. Φοράτε αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 15 όταν βγαίνετε έξω εάν χρησιμοποιείτε καθαριστικό που περιέχει υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ, καθώς αυτά τα συστατικά μπορούν να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου.