Χαλύβδινες βρώμες: πόση διαλυτή ίνα την ημέρα;

Η κατανάλωση επαρκών ινών σας βοηθά να νιώσετε πληρέστερα περισσότερο, προάγει τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας. Οι ίνες εντοπίζονται σε τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Οι βρώμες που έχουν κοπεί με χάλυβα είναι ένας τύπος κόκκων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες που χρησιμοποιούν ολόκληρο τον πυρήνα της βρώμης. Με μια μοναδική υφή καρυδιού, οι βρώμες που έχουν κοπεί από χάλυβα είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική λύση για το πρωινό.

Μια μερίδα από χαλύβδινα κομμένα βρώμη είναι περίπου 1/4 φλιτζάνι ξηρά και παρέχει 150 θερμίδες και 5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μια μερίδα περιέχει επίσης 4 g ίνας – 2 g διαλυτής και 2 g αδιάλυτης ίνας. Οι βρώμες που έχουν κοπεί με χάλυβα είναι φυσικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και δεν έχουν χοληστερόλη ή νάτριο. Για μια υγιεινή ιδέα πρωινού, σερβίρετε με γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα για να αυξήσετε το περιεχόμενο θρεπτικών ουσιών

Τα ινώδη προϊόντα κατηγοριοποιήθηκαν σε δύο τύπους – διαλυτά και αδιάλυτα. Οι διαλυτές ίνες θεωρήθηκαν ότι μειώνουν τα επίπεδα του λίπους στο αίμα και η αδιάλυτη ίνα πιστεύεται ότι παρέχει όγκο στα κόπρανα. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτοί οι ισχυρισμοί υγείας δεν έχουν καλά επικυρωθεί επιστημονικά, το Ινστιτούτο Ιατρικής πρότεινε νέες ταξινομήσεις για την κατανόηση ινών – διαιτητικών ινών και λειτουργικών ινών. Ενώ και οι δύο τύποι είναι σημαντικοί να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας, η λειτουργική ίνα είναι ο τύπος που προσφέρει θετικά φυσιολογικά οφέλη. Παρά τους προτεινόμενους νέους όρους, πολλές διατροφικές ετικέτες εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τις ίνες ως διαλυτές και αδιάλυτες.

Η σύσταση για ημερήσια πρόσληψη ινών δίνεται σε όρους συνολικής ίνας, η οποία είναι ο συνδυασμός λειτουργικών και διαιτητικών ινών. Οι γυναίκες και οι άνδρες πρέπει να επιδιώκουν να καταναλώνουν τουλάχιστον 25 g και 38 g ολικής ίνας ανά ημέρα, αντίστοιχα. Για να το κάνετε αυτό, φάτε μια ποικιλία δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως 100 τοις εκατό ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη, καστανό ρύζι και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες βελτιώνουν την ποιότητα κάθε υγιεινής διατροφής, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα όπως άπαχο κρέας, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, χαμηλά λιπαρά γαλακτοκομικά και υγιή λίπη. Για να ικανοποιήσετε όλες τις καθημερινές σας θρεπτικές ανάγκες, επιδιώξτε να καταναλώσετε τουλάχιστον 6 oz. Των σιτηρών – τουλάχιστον το ήμισυ των δημητριακών ολικής αλέσεως, 5 έως 6 ουγκιές. Από άπαχο πρωτεΐνη, 2 φλιτζάνια φρούτων, 2 1/2 φλιτζάνια λαχανικών, 3 φλιτζάνια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά και 7 κουταλιές της σούπας. Των υγιών λιπών.

Αν και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία των ινών, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση των λιπών στο αίμα και στη μείωση της φλεγμονής. Οι ίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να προωθήσουν σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς.

Πληροφορίες για τη διατροφή των ωοπαραγωγών ειδών από χάλυβα

Τύποι ινών

Ημερήσια πρόσληψη ινών

Υγιεινή διατροφή

Σκέψεις