Θρεπτική αξία του πράσινου κοτόπουλου curry

Φάτε σε ένα ινδικό ή ταϊλανδέζικο εστιατόριο και μπορείτε να βρείτε πράσινο κοτόπουλο στο μενού. Αυτό το πιάτο συνδυάζει κομμάτια κοτόπουλου και αρωματικών λαχανικών με ζωμό από γάλα καρύδας, από κοτόπουλο και πράσινο πολτό καρύδας. Αυτό το πιάτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, αλλά η διατροφική του αξία καθιστά μια καλή επιλογή για την αύξηση της πρόσληψης βιταμινών, ορυκτών και πρωτεϊνών.

Θερμίδες και λίπος

Ο αριθμός θερμίδων σε μια μερίδα πράσινου κοτόπουλου – 395 ανά μερίδα – κάνει αυτό το πιάτο μια καλή επιλογή για το σχέδιο γεύματός σας. Οι άνδρες και οι γυναίκες χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες θερμίδων για να ανταποκριθούν στους θρεπτικούς τους στόχους, αλλά η τυπική διατροφή περιλαμβάνει 300 έως 600 θερμίδες ανά γεύμα. Παρά το γεγονός αυτό, το πράσινο κοτόπουλο curry είναι αρκετά υψηλό σε λίπος και μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλες τις δίαιτες. Μια μερίδα περιέχει 27 ολικά γραμμάρια λίπους, από τα οποία 14 γραμμάρια είναι κορεσμένα.

Υδατάνθρακες και ίνες

Μια μερίδα κοτόπουλου πράσινου κάρι έχει 22 γραμμάρια υδατανθράκων. Αυτό το μακροθρεπτικό υλικό παρέχει ενέργεια και παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Παίρνετε επίσης 9 γραμμάρια ινών, τα οποία επηρεάζουν την υγεία των εντέρων και ελέγχουν τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα. Συμπεριλάβετε 130 γραμμάρια υδατανθράκων και 25 έως 38 γραμμάρια ινών στη διατροφή σας κάθε μέρα.

Πρωτεΐνη

Το πράσινο κοτόπουλο curry είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Μια μερίδα αυτού του πιάτου παρέχει 28 γραμμάρια αυτού του μακροθρεπτικού, κυρίως από το κοτόπουλο. Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τη βελτίωση της δράσης του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αλλά επίσης χρησιμοποιείται για την ενέργεια εάν δεν έχετε αρκετούς υδατάνθρακες για τη δουλειά. Φάτε 46 με 56 γραμμάρια πρωτεΐνης καθημερινά.

Σίδερο

Φάτε το πράσινο κοτόπουλο curry, και ικανοποιείτε τις περισσότερες από τις ανάγκες σιδήρου σας για την ημέρα. Μια μερίδα περιέχει το 61 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης αυτού του ορυκτού, αν ακολουθήσετε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι ενήλικες χρειάζονται σίδηρο για να αποτρέψουν την αναιμία, μια κατάσταση που σας αφήνει να αισθάνεστε κουρασμένοι, αλλά οι έγκυες γυναίκες έχουν ιδιαίτερη ανάγκη για σίδηρο, καθώς απαιτούν αρκετή ποσότητα για δύο άτομα. Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού “The Journal of Nutrition” διερεύνησε τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε ζωικά μοντέλα και ανακάλυψε ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ακοή στους απογόνους. Απαιτείται συμπληρωματική έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτό το εύρημα στον άνθρωπο.

Μια μερίδα πράσινου κοτόπουλου curry παρέχει το 31 τοις εκατό της βιταμίνης Α που χρειάζεστε κάθε μέρα. Η βιταμίνη Α επιβραδύνει την ανάπτυξη πολλών οφθαλμικών καταστάσεων και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Stargardt και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Η μη λήψη αρκετής βιταμίνης Α συμβάλλει στα έλκη του κερατοειδούς.

Βιταμίνη Α