Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καθημερινά το ποδήλατο γυμναστικής;

Τα ποδήλατα άσκησης παρέχουν ένα χαμηλό αντίκτυπο, αποτελεσματικό τρόπο οικοδόμησης γυμναστικής και καύσης θερμίδων. Αλλά ακόμα και τα πιο σκληρά προγράμματα ασκήσεων άσκησης υποστηρίζουν ότι λαμβάνουν τουλάχιστον μία ανάπαυση την ημέρα την εβδομάδα. Όσο πιο σκληρά και πιο συχνά εργάζεστε, τόσο πιο σημαντικά είναι αυτά οι μέρες ξεκούρασης. Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να παρακάμψετε την άσκηση εντελώς μία μέρα την εβδομάδα, τουλάχιστον κατεβάστε το ποδήλατο και κάντε κάτι διαφορετικό, για να μειώσετε τον κίνδυνο υπερβολικής προπόνησης.

Όχι μόνο είναι η υπερβολική προπόνηση σε γενικές γραμμές ένας πιθανός κίνδυνος – ειδικά εάν εργάζεστε κάθε μέρα – μπορείτε επίσης να αναπτύξετε κακώσεις τραυματισμού κάνοντας την ίδια δραστηριότητα ξανά και ξανά. Έτσι, αντί να οδηγείτε το ποδήλατό σας γυμναστικής κάθε μέρα, πάρτε τουλάχιστον μια μέρα ή δύο την εβδομάδα για να προπονηθείτε με διαφορετικές δραστηριότητες. Παρόμοια χαμηλών επιπτώσεων, καρδιο-εντατικές επιλογές περιλαμβάνουν inline πατινάζ, κολύμβηση, κωπηλασία και πετάλι έναν ελλειπτικό εκπαιδευτή.

Υπάρχει κάτι τέτοιο όπως υπερβολική άσκηση – ακόμη και σε κάτι τόσο απλό και ευγενικό όσο ένα ποδήλατο γυμναστικής. Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε για λίγο το ποδήλατο – ή ακόμη και να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια – περιλαμβάνουν μειωμένες επιδόσεις, υπερβολική κόπωση, χρόνιους πόνους και πόνους, αϋπνία και αυξημένο καρδιακό ρυθμό.

Προσέξτε για Τραυματισμούς Υπερβολικής Χρήσης

Σημάδια υπερβολικής προπόνησης