Πώς να θεραπεύσει ένα έγκαυμα που είναι μολυσμένο;

Ο καμένος ιστός ή δέρμα μολύνεται εύκολα επειδή το δέρμα έχει χάσει την ικανότητά του να προστατεύει τους υποκείμενους ιστούς από μικροοργανισμούς και συντρίμμια. Τα υγρά από τα αιμοφόρα αγγεία διαρρέουν επίσης στο τραύμα και προκαλούν πρήξιμο του ιστού. Τα εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε λοίμωξη λόγω σοβαρής βλάβης στους υποκείμενους ιστούς. Ένα μολυσμένο έγκαυμα μπορεί να έχει πύον, εμφανίζεται πιο κόκκινο από πριν ή έχει κόκκινες ραβδώσεις στο δέρμα κοντά στο τραύμα. Η πρόληψη και η θεραπεία λοιμώξεων από μεγάλα εγκαύματα προϋποθέτει τη χρήση του σκευάσματος φαρμάκου αργύρου σουλφαδιαζίνης.

Γυρίστε απαλά δροσερό νερό στην καμένη περιοχή για να καθαρίσετε την πληγή. Αφαιρέστε το χαλαρό, νεκρό ή καμένο δέρμα και άλλα συντρίμμια αργά και απαλά χρησιμοποιώντας αποστειρωμένες λαβίδες. Ένα μολυσμένο έγκαυμα μπορεί να έχει κυψέλες με πύλη ή με υγρό. Μην σπάτε τυχόν φουσκάλες. Εάν το πύο χάνεται, πιέστε απαλά με αποστειρωμένη γάζα για να αφαιρέσετε το πύον. Αποκόψτε το νεκρό δέρμα από τις φουσκάλες που έπεσαν με αποστειρωμένο ψαλίδι.

Καλύψτε την καθαρισμένη πληγή με ένα λεπτό στρώμα κρέμας αργυρού σουλφαδιαζίνης. Να φοράτε πάντα στείρα γάντια κατά την εφαρμογή της κρέμας.

Κρατήστε την πληγή που καλύπτεται με το φάρμακο όλη την ώρα και επαναλάβετε όπως είναι απαραίτητο · Εφαρμόστε επίδεσμο ή επίδεσμο στην πληγή μόνο με τη συμβουλή του γιατρού.

Εφαρμόστε σουλφαδιαζίνη αργύρου έως ότου το έγκαυμα θεραπευτεί πλήρως ή το δέρμα είναι έτοιμο για εμβολιασμό.