Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελλειπτικό εκπαιδευτή για να χάσετε βάρος

Τα ελλειπτικά μηχανήματα προπόνησης είναι μια καλή επιλογή του εξοπλισμού άσκησης για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πίσω, τα πόδια ή τα αρθρώσεις, τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν την τσούξιμο που προκαλείται από το τρέξιμο και το γρήγορο περπάτημα σε ένα διάδρομο. Λόγω των χαρακτηριστικών που καθιστούν την ελλειπτική ασφάλεια, τα οφέλη και η αποτελεσματικότητα των ελλειπτικών εκπαιδευτών συχνά παραβλέπονται, αναφέρουν τους συμβούλους γυμναστικής σε όλα τα Ellipticals. Οι ελλειπτικές μηχανές μπορούν να αποτελέσουν μια αποτελεσματική προσθήκη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το μηχάνημα όταν ασκηθείτε σε έναν ελλειπτικό εκπαιδευτή. Χρησιμοποιώντας το πάνω και κάτω σώμα, κάνετε την πιο αποτελεσματική χρήση του χρόνου και κάνοντας τις περισσότερες θερμίδες. Εφόσον δεν υπάρχει ένταση στο σώμα, μπορείτε να διατηρήσετε την προπόνηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να σπάσετε τον ιδρώτα.

Κάψτε τις θερμίδες σε ένα ελλειπτικό και παρακολουθήστε τις θερμίδες με μια οθόνη που έρχεται με πολλές μηχανές. Εάν εισάγετε την ηλικία και το βάρος σας στον εξοπλισμό, θα πάρετε μια καλύτερη προοπτική για τον αριθμό των θερμίδων που καίτε. Οι εκτιμήσεις από τους συμβούλους σε όλα τα Ellipticals αναφέρουν ότι σε μια προπόνηση 30 λεπτών, μια γυναίκα των 150 λιβρών μπορεί να κάψει 340 θερμίδες, κατά μέσο όρο. Ένας άντρας των 180 λιβρών καίει περίπου 500 θερμίδες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυξήστε την ένταση της προπόνησης για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Το πεντάλ γρηγορότερο και – αν το επιτρέπει το μηχάνημά σας – ρυθμίστε τη βάση σε κλίση για να αυξήσετε το κάψιμο. Διαχωρίστε την προπόνησή σας σε δύο συνεδρίες 15 ή 20 λεπτών, ώστε να μπορείτε να την περιχύνετε με βαρύ τρόπο για το χρόνο που εργάζεστε.

Εναλλαγή μεταξύ της μετάβασης προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Όσο περισσότεροι μύες δημιουργείτε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε, επειδή οι τονισμένοι μύες είναι πιο αποτελεσματικοί στην καύση θερμίδων ενώ εργάζεστε έξω και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την προπόνηση σας.

Ρυθμίστε την προπόνησή σας καθώς γίνετε πιο αποτελεσματικός στον εξοπλισμό. Προσθέστε χρόνο στην προπόνηση σας και αυξήστε την ένταση σε μια χρονική περίοδο καθώς η προπόνηση γίνεται ευκολότερη. Οι ελλειπτικές μηχανές είναι καλοί γυμναστές για τους αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν αργά και να κολλήσουν με την ίδια προπόνηση για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα.