Αρθρώσεις και μύες που χρησιμοποιούνται στο βόλεϊ

Ακόμη και αν δεν παίζετε ανταγωνιστικά το βόλεϊ, το casual παιχνίδι στην αυλή ή σε μια παραλία απαιτεί αθλητισμό. Το άλμα και το τρέξιμο, καθώς και η εξυπηρέτηση και η προετοιμασία της μπάλας, απαιτούν όλοι ισχυρούς μύες και εύκαμπτους αρθρώσεις. Εάν θέλετε να επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση των βόλεϊων μυών σας και στην επέκταση για να βελτιώσετε την ευελιξία στις απαραίτητες αρθρώσεις, θα επωφεληθείτε από ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην ευελιξία και τη δύναμη του πλήρους σώματος.

Κάτω αρθρώσεις σώματος

Θα κάνετε πολλά τρέξιμο και άλματα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού βόλεϊ. Οι εύκαμπτοι αστράγαλοι σας βοηθούν να περιστρέφετε και να γυρίζετε γρήγορα χωρίς να τραυματίσετε. Το τρέξιμο απαιτεί επίσης ευέλικτους και λεπτές γοφούς, γόνατα και αρθρώσεις αστραγάλων για να σηκώσετε τα πόδια σας και να τα βγάλετε εκεί που τους θέλετε. Όταν σφίγγετε προς τα κάτω για να εκραγούν προς τα πάνω και να ακουμπήσετε τη σφαίρα, οι ίδιοι αρθρώσεις του κατώτερου σώματος ενεργοποιούνται.

Άνω αρθρώσεις σώματος

Όλη η αλληλεπίδραση με το ίδιο το βόλεϊ απαιτεί κάποια κίνηση από την άρθρωση ώμων σας, ανεξάρτητα από το αν εξυπηρετείτε, ρυθμίζετε, περνάτε ή το σπρώχνετε. Οι αρθρωτοί σύνδεσμοί σας κλειδώνουν ή λυγίζουν ανάλογα με τον τρόπο που προσπαθείτε να χτυπήσετε την μπάλα. Οι αρθρώσεις του καρπού παίζουν επίσης ένα κομμάτι, λυγίζοντας ή στηρίζοντας για να υπηρετήσουν, να λάβουν μια σερβίρισμα, να περάσουν την μπάλα σε ένα μέλος της ομάδας ή να μπλοκάρουν μια ακίδα.

Μύες των ποδιών

Οι μύες των ποδιών σας είναι το θεμέλιο σας όταν παίζετε βόλεϊ. Θα στρατολογήσετε όλα αυτά σε ένα σημείο ή άλλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα μοσχάρια σας, τα τετρακέφαλα, τα hamstrings, τα glutes και οι flexors του ισχίου είναι όλα απαραίτητα για το τρέξιμο, αλλά διαδραματίζουν επίσης ζωτικό ρόλο σε γρήγορα, εκρηκτικά άλματα. Οι ισχυροί μύες των ποδιών σας δίνουν τη δύναμη που χρειάζεστε για να ανεβάσετε τα άλματα σας για αποτελεσματική εξυπηρέτηση άλματος, ρύθμιση, στύψιμο και μπλοκάρισμα.

Άνω μυς του σώματος

Το άνω μέρος του σώματος σας είναι εκεί όπου συμβαίνει πολλή βασική δράση βόλεϊ. Οι δικέφαλοι και οι βραχίονες σας ασχολούνται με τη μετακίνηση των βραχιόνων σας κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δράσης με μπάλα, όπως η εξυπηρέτηση ή η λήψη, ο καθορισμός, η διέλευση και η αφαίρεση. Το στήθος σας εμπλέκεται κατά τη διάρκεια ισχυρών κινήσεων προς τα εμπρός και προς τα πάνω. Με το πλήρες φάσμα της κίνησης, τα χέρια σας περνούν μέσα σε ένα παιχνίδι, το γεγονός ότι εμπλέκεστε στους μύες των ώμων σας δεν αποτελεί έκπληξη. Μπορούν ακόμη και να εργάζονται με τους μυς της πλάτης σας για να κρατήσουν τα χέρια σας από το να επιστρέψουν όταν μπλοκάρουν μια μπάλα. Οι ισχυροί μύες της πλάτης, όπως οι σταθεροποιητές των ωμοπλάτων γύρω από τις ωμοπλάτες σας, βοηθούν στην κίνηση του βραχίονα και στη σταθεροποίηση και οι μύες latissimus dorsi, οι οποίοι τρέχουν κάτω από την πλάτη σας ακριβώς κάτω από τις ωμοπλάτες, είναι χρήσιμοι για τη σταθεροποίηση εκτός από τη μετακίνηση Το ανώτερο σώμα σας.