Είναι το τυρί εντάξει όταν προσπαθεί να χάσει βάρος;

Τρώγοντας πάρα πολλές θερμίδες και λίπος μπορεί να σας εμποδίσει να χάσετε βάρος. Το τυρί συχνά συσσωματώνεται σε μια κατηγορία δίαιτας “don’ts” λόγω της πυκνότητας θερμίδων και της περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά. Ενώ πάρα πολλές θερμίδες από οποιοδήποτε τρόφιμο μπορούν να εκτροχιάσουν τους στόχους διατροφής σας, οι μικρές μερίδες τυριού μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσουν να φτάσετε στους στόχους απώλειας βάρους σας.

Το τυρί έρχεται σε χιλιάδες ποικιλίες, μερικές με υψηλότερο ποσοστό λίπους και μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων από άλλες. Τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ και το παρμεζάνα, περιέχουν περίπου 110 θερμίδες και 9 γραμμάρια λίπους ανά ουγγιά. Τα τυριά μπλε και brie περιέχουν μόλις 100 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους ανά ουγγιά. Το φέτα και το τυρί μοτσαρέλα με μερική αφαίρεση παρέχουν περίπου 74 θερμίδες ανά ουγγιά και μόλις 4 έως 6 γραμμάρια λίπους. Ένα φλιτζάνι τυρί cottage 1 τοις εκατό περιέχει 160 θερμίδες και 2 γραμμάρια λίπους. Μια 1/2-φλιτζάνι μερίδα αποβουτυρωμένου ricotta έχει 170 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους.

Το Υπουργείο Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας Pyramid Guide συνιστά 3 φλιτζάνια γάλα ή γαλακτοκομικά ισοδύναμα καθημερινά για να σας βοηθήσει να πάρετε αρκετό ασβέστιο για να υποστηρίξετε την μάζα των οστών. Ένα 1 ½-φλιτζάνι σερβιρίσματος σκληρού τυριού, ή 2 φλιτζάνια τυρί cottage, μετράει ως μία από αυτές τις μερίδες. Σε μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Curtin της Δημόσιας Υγείας στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι οι διαιτολόγοι που αύξησαν την καθημερινή πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων σε πέντε μερίδες έχασαν περισσότερο βάρος και κοιλιακό λίπος από όσους έμειναν στο πρότυπο τρία μερίδες μετά από 12 εβδομάδες. Το τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συμπεριελήφθη ως μέρος της θεραπείας δίαιτας αυτής της μελέτης. Το τυρί παρέχει επίσης πρωτεΐνη, περίπου 8 γραμμάρια ανά ουγκιά, και φωσφόρο για ισχυρά οστά. Μια 1-φλιτζάνι σερβιρίσματος τυρί cottage παρέχει 28 g πρωτεΐνης – καθιστώντας το ένα σνακ πλήρωσης διατροφής.

Ακόμη και όταν κάνετε δίαιτα, χρειάζεστε λίπος στα γεύματά σας για να σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε πιο ικανοποιημένοι και να υποστηρίξετε κάποιες λειτουργίες του σώματος. Αν και θέλετε να κρατήσετε κορεσμένα λιπαρά σε λιγότερο από το 7 τοις εκατό των συνολικών ημερήσιων θερμίδων, προσθέτοντας λίγο τυρί στα γεύματα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο στερημένοι. Περάστε το μη σκληρό τυρί, το οποίο έχει ελαστική υφή και δεν λιώνει ομαλά. Οι εκδόσεις χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά του εξοχικού σπιτιού, της κρέμας, της ρικότης και της μοτσαρέλας δεν αλλάζουν πολύ γραφικά ή με γούστο.

Χρησιμοποιήστε το τυρί πλήρους λίπους στρατηγικά, όταν μπορείτε πραγματικά να δοκιμάσετε τη γεύση. Περάστε τυρί σε σάντουιτς και tacos, όπου ανταγωνίζεστε τα άλλα συστατικά για να το δοκιμάσετε. Τα σκληρά τυριά, όπως το Parmesan, το Romano και το Asiago, έχουν μια ισχυρή, αλμυρή γεύση – έτσι χρειάζεστε μόνο μια μικρή ποσότητα για να ενισχύσετε τη γεύση αλλιώς βαρετών τροφίμων χαμηλών θερμίδων. Χρησιμοποιήστε το τριμμένο παρμεζάνα για να γευτείτε λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες ή popcorn με μόλις 22 θερμίδες για 1 κουταλιά της σούπας. Μεταβείτε σε τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όταν οι συνταγές απαιτούν ρίκοτα, μοτσαρέλα ή τυρί cottage. Προεπιλογή για χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί κρέμα για το ψήσιμο και στην κορυφή σας bagels ολόκληρο-σιτάρι για να σώσει 3 γραμμάρια λίπους και 20 θερμίδες ανά lbsp. Ψάξτε για τρίγωνα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αρωματισμένο τυρί κρέμα που περιέχει μόλις 35 θερμίδες το καθένα. Αυτά τα spreads παρέχουν έναν τρόπο χαμηλής θερμιδικής αξίας για να γεύση τοστ, κέικ ρύζι, ραβδιά σέλινο και σάντουιτς.

Τύποι

Οφέλη

Λίπη

Στρατηγικές