Είναι msg κακό για έγκυες γυναίκες;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώτε, ιδιαίτερα εάν τα τρόφιμα έχουν πρόσθετα. Ενώ είστε έγκυος, το σώμα σας και το έμβρυο είναι πιο ευαίσθητα στα τρόφιμα. Το MSG είναι ένα συνηθισμένο πρόσθετο τροφίμων που δεν φαίνεται να προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για το μωρό σας, αλλά μπορεί να θέλετε να το αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε αυτό το πρόσθετο.

Το MSG, επίσης γνωστό ως γλουταμινικό νάτριο, είναι μια ουσία που προέρχεται από το γλουταμικό αμινοξύ. Το γλουταμινικό μονονάτριο χρησιμοποιείται συχνά ως πρόσθετο τροφίμων, επειδή συμβάλλει στη βελτίωση της γεύσης των τροφίμων. Αυτό το πρόσθετο συχνά δίνει στις τροφές μια πικάντικη γεύση λόγω της προσθήκης επιπλέον γλουταμινικού, το οποίο επίσης βρίσκεται σε τρόφιμα όπως ντομάτες, σόγια και φύκια. Ως πρόσθετο τροφίμων, η MSG κατηγοριοποιείται ως GRAS ή “γενικά αναγνωρίζεται ως ασφαλής” από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ορισμένες από τις ανησυχίες για την υγεία όσον αφορά το MSG προέρχονται από μια ανεπιθύμητη αντίδραση που κάποιοι άνθρωποι έχουν σε αυτό το πρόσθετο. Το πρόβλημα, γνωστό ως σύνδρομο συμπτωμάτων MSG, μπορεί να προκαλέσει αίσθημα παλμών στην καρδιά, εφίδρωση, έξαψη, πονοκεφάλους, ναυτία, πόνο στο στήθος, αδυναμία και μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί καμία οριστική σχέση μεταξύ της κατανάλωσης MSG και αυτών των συμπτωμάτων. Συνεπώς, εάν είστε κανονικά σε θέση να τρώτε MSG χωρίς προβλήματα, τρώγοντας το ενώ η έγκυος είναι απίθανο να προκαλέσει σύμπλεγμα των συμπτωμάτων MSG.

Το MSG δεν προκαλεί κανονικά τοξικότητα στο σώμα και είναι απίθανο να επηρεάσει την υγεία του εμβρύου. Ωστόσο, πρέπει να περιορίσετε το ποσό των MSG που καταναλώνετε επειδή προσθέτει μεγάλες ποσότητες νατρίου στη διατροφή σας και δεν προσδίδει άλλη διατροφική αξία, σύμφωνα με τον Neesha Bukht Choksy, σύμβουλο διατροφής. Αυξημένες ποσότητες νατρίου στη διατροφή σας μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση νερού και υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ είστε έγκυος.

Τα πρόσθετα τροφίμων όπως το MSG δεν χρειάζεται να εξαλειφθούν εντελώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά εμφανίζονται συχνά σε fast food, μεταποιημένα κρέατα, σούπες και κονσερβοποιημένα λαχανικά. Ωστόσο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαιτεί οποιαδήποτε τρόφιμα που έχουν προστεθεί σε αυτά MSG να απαριθμήσουν το MSG ως συστατικό στην ετικέτα. Ενώ είστε έγκυος, πρέπει να προσέξετε ότι αυτό που τρώτε επηρεάζει την υγεία τόσο του ίδιου όσο και του μωρού σας. Δεν υπάρχει καμία “συνιστώμενη” ποσότητα MSG, οπότε αντί να δώσετε προσοχή στη λήψη νατρίου σας, θα πρέπει να στοχεύσετε 2400 χιλιοστόγραμμα νατρίου κάθε μέρα, αναφέρει η StorkNet.

Τι είναι το MSG;

Σύμπλεγμα συμπτωμάτων MSG

MSG και Νάτριο

Σκέψεις