Εξωχρηματιστηριακές υποκαταστάσεις οιστρογόνου

Το οιστρογόνο – η ορμόνη που ουσιαστικά κάνει τις γυναίκες “γυναίκες” – μπορεί να ανακουφίσει τα αρνητικά αποτελέσματα κατά την εμμηνόπαυση, το χρόνο της ζωής, όταν η ορμονική ισορροπία της γυναίκας μετατοπίζεται. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επιταχύνουν τη μετατόπιση, όπως το υπερβολικό άγχος, τις ασθένειες ή ορισμένα φάρμακα, με αποτέλεσμα ορισμένες γυναίκες να λαμβάνουν συμπληρώματα οιστρογόνων, τα οποία ρυθμίζονται έντονα και απαιτούν συνταγές. Συμπληρώματα που περιέχουν μια μορφή φυτικού οιστρογόνου μπορεί να μιμούνται τα αποτελέσματα του οιστρογόνου. Αυτά πωλούνται πέρα ​​από το πάγκο και μπορεί να βοηθήσουν μερικές γυναίκες. Πολλά τέτοια συμπληρώματα δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά αποτελεσματικά ως αντικατάσταση οιστρογόνων, ωστόσο. Πάντοτε συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε συμπληρώματα διατροφής.

Βασισμένο σε σόγια

Συμπληρώματα χωρίς βάση του σόγιας που προέρχονται από τη σόγια προέρχονται από το φυτό σόγιας. Το εκχύλισμα σόγιας χρησιμοποιείται για να παράγει γάλα σόγιας και ως συστατικό της ασιατικής κουζίνας. Τα προϊόντα από εταιρείες όπως το Amerifit περιέχουν 200 χιλιοστόγραμμα ειδικά αναμεμιγμένου φυτοοιστρογόνου, μία ταξινόμηση φυσικών ενζύμων γνωστών ως «ισοφλαβόνες» που προέρχονται από σόγια καθώς και άλλες φυσικές πηγές φυτών, όπως το κόκκινο τριφύλλι και το μαύρο cohosh. Ενώ οι γυναίκες έχουν πάρει συμπληρώματα σόγιας για πολλά χρόνια, σύμφωνα με το CNN.com, μια μελέτη του 2011 που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι αποκάλυψε ότι η περιεκτικότητα σε ισοφλαβόνη σόγιας είναι σχετικά χαμηλή. Για μερικές γυναίκες, τα συμπληρώματα σόγιας δεν είχαν καμία απολύτως επίδραση στα συμπτώματα όπως οι εξάψεις.

Chasteberries

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι οι δύο ορμόνες που επηρεάζονται περισσότερο και πιθανότατα να εξισορροπούνται. Οι γιατροί είναι γνωστό ότι συνταγογραφούν οιστρογόνα που προέρχονται από άλογο. Πρόσφατα, οι γιατροί, όπως ο Δρ. Greg Sperber του NuHerbs.com, αναφέρουν ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα με εκχύλισμα μούρων από άγριο δέντρο, ένα “ελαφρύ” φυτοοιστρογόνο, βιώνουν κάποιο βαθμό εμμηνόπαυσης. Το εκχύλισμα που προέρχεται από αυτά τα μούρα αναφέρθηκε από το Menopauserx.com για να λειτουργήσει ως «ψεύτικη» προγεστερόνη και βοηθά στη δράση θετικά στους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τη διάθεση στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Το εκχύλισμα καστανιάς χρησιμοποιείται από μερικούς για να αντισταθμίσει τα αρνητικά συμπτώματα που σχετίζονται με τις μηνιαίες περιόδους τους, επίσης.

Κόκκινα Τριφύλλι OTCs

Το κόκκινο τριφύλλι είναι το κύριο συστατικό σε ορισμένα over-the-counter συμπληρώματα οιστρογόνων από εταιρείες όπως το Source Natural, το οποίο προσφέρει 1.000 χιλιοστόγραμμα φυτοοιστρογόνου ανά ημερήσια δόση. Όπως και η σόγια, τα OTC κόκκινα τριφύλλια περιέχουν φυσικά φυτικά χημικά που μιμούνται τον ρόλο των οιστρογόνων στο σώμα και τα επίπεδα ορμονών ισορροπίας στις γυναίκες της εμμηνόπαυσης και όπως η σόγια, οι ερευνητές παραμένουν αναμεμειγμένοι στο εάν το κόκκινο τριφύλλι παρέχει οποιοδήποτε πραγματικό όφελος για την εξουδετέρωση των παρενεργειών της εμμηνόπαυσης. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland, μεγάλες μελέτες απέφεραν ασήμαντα αποτελέσματα. Ωστόσο, ο Dr. Ray Sahelian αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι οι μικρότερες μελέτες υπό αυστηρότερες συνθήκες απέδωσαν πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Προφυλάξεις

Το επαναλαμβανόμενο θέμα μεταξύ των ερευνητών είναι ότι αυτά τα συμπληρώματα, όπως και άλλα, δεν ρυθμίζονται από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και ότι οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να τις παίρνουν πρέπει πρώτα να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους. Σε σχέση με τα φάρμακα για φυσικά οιστρογόνα, κανένα δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιβλαβές βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, στην περίπτωση της σόγιας και του κόκκινου τριφυλλιού, η εντερική δυσφορία για τους μακροχρόνιους χρήστες είναι κοινή.