Πώς να διδάσκουν τα όρια στα παιδιά με δραστηριότητες

Τα όρια, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών και των κοινωνικών, αποτελούν σημαντικό μέρος της ανύψωσης των παιδιών που σέβονται και έχουν αυτοέλεγχο, λένε ο Henry Cloud και ο John Sims Townsend, συγγραφείς των “ορίων με τα παιδιά: πότε να πεις ναι, πότε να πεις όχι, Να βοηθήσουν τα παιδιά σας να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους ». Ο καθορισμός σαφών ορίων με τα παιδιά σας θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και θα τους διδάξει τη διαφορά μεταξύ κατάλληλης συμπεριφοράς και ακατάλληλης συμπεριφοράς. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές δραστηριότητες για να διδάξετε στα παιδιά σας ποια είναι τα όριά τους, θα τους βοηθήσετε να τους παρακινήσετε να ακολουθήσουν τους κανόνες.

Διδάξτε στα παιδιά σας ποια είναι τα όρια, συμπεριλαμβανομένης της ακατάλληλης και αποδεκτής φυσικής επαφής. Για παράδειγμα, εξηγήστε ότι ενώ είναι εντάξει να δώσετε στα άμεσα μέλη της οικογένειάς σας μεγάλες αγκαλιές και φιλιά, μπορεί να είναι ακατάλληλο να κάνετε τα ίδια και με μη μέλη της οικογένειας. Αντ ‘αυτού, ένα χέρι κούνημα ή γρήγορη αγκαλιά είναι πιο κατάλληλο σε αυτή την κατάσταση. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να λαμβάνουν περιστροφές που σας λένε τι πιστεύουν ότι θα είναι καλά όρια. Καταγράψτε τις προσδοκίες σας σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού και κρεμάστε το κάπου στο σπίτι σας, έτσι ώστε τα παιδιά να θυμούνται τακτικά τι αναμένεται από αυτά. Ελέγξτε τα όρια όπως απαιτείται αν παρατηρήσετε ότι παραβιάζονται συχνότερα.

Επιδείξτε στα παιδιά σας πώς να δουλεύουν τα προβλήματά τους μόνοι τους. Η επίλυση των προβλημάτων των παιδιών σας κάθε φορά που θα βιώσουν κάτι δυσάρεστο θα στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν όρια για την ανάληψη προσωπικής ευθύνης, λένε ο Cloud και το Townsend. Συνεχίστε να παίζετε με τα παιδιά σας για να τους διδάξετε πώς να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να συναντήσετε μαζί παρά να έρθετε πάντα στη μαμά και τον μπαμπά. Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που τα παιδιά σας έχουν ένα επιχείρημα σχετικά με τα όρια στο σπίτι, μην προχωρήσετε σε μια ρύθμιση για αυτά. Αντ ‘αυτού, εργαζόμαστε μαζί τους για να συζητήσουμε το πρόβλημα και να βρούμε μια λύση. Χρησιμοποιήστε αυτή τη φορά για να μιλήσετε για τα όρια μέσα στην οικογένεια. Τα αδέλφια πρέπει να σεβαστούν το απόρρητο και τα προσωπικά τους αντικείμενα, οπότε είναι σημαντικό να διδάσκετε στα παιδιά σας να χτυπήσουν πριν εισέλθουν σε άλλα δωμάτια και να μην πάρουν κάτι που ανήκει σε άλλο μέλος της οικογένειας χωρίς να το ζητά πρώτα.

Διαβάστε τα βιβλία σχετικά με τα όρια με τα παιδιά σας, όπως ο “Ένας εξαιρετικός οδηγός για τα παιδιά: Να διδάξει τα κοινωνικά και φυσικά όρια στα παιδιά” από τον Hunter Manasco. Επιτρέψτε στα παιδιά σας να κάνουν ερωτήσεις σε όλο το βιβλίο για να τους ενθαρρύνουν να διευρύνουν την κατανόησή τους για το τι σημαίνει να ακολουθούν τους κανόνες καθώς ακούν ιστορίες για άλλα παιδιά που το κάνουν. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να γράψουν τις δικές τους ιστορίες που δείχνουν τι συμβαίνει όταν τα παιδιά δεν έχουν όρια. Διαβάστε τους δυνατά μαζί. Οι γονείς ενδέχεται να βρουν χρήσιμο το βιβλίο “Όρια με τα παιδιά”, από τον Δρ. Henry Cloud και τον Δρ. John Townsend.

Δώστε στο παιδί σας αμέριστη προσοχή. Περάστε την τακτική προγραμματισμένη ώρα μόνο με κάθε παιδί σας, συνιστά την Άννα Κάθριν, συγγραφέα των “Όρια: Πού θα τελειώσετε και ξεκινώ”, διότι επιτρέπει στα παιδιά σας να γνωρίζουν ότι είστε ασφαλές μέρος για να πάτε όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους . Γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένας ασφαλής ενήλικας να μιλήσει για να θέσει σημαντικά όρια που σχετίζονται με υγιείς σχέσεις μεταξύ των παιδιών σας και των άλλων. Κάντε μια βόλτα, πηγαίνετε στο μουσείο ή απλά καθίστε και μιλήστε για να ορίσετε αυτά τα όρια.

Δημιουργήστε χρόνο για οικογενειακές συναντήσεις. Δώστε σε κάθε παιδί την ευκαιρία να εκφράσει τις επιτυχίες του, τις αποτυχίες, τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες του, συνιστά την Katharine. Τα παιδιά που αισθάνονται ότι έχουν φωνή είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν τους κανόνες σας και να τηρήσουν τα όριά σας. Δείξτε στα παιδιά σας ότι οι απόψεις τους είναι σημαντικές εξετάζοντας προσεκτικά την προοπτική τους και εξηγώντας γιατί παίρνετε τις τελικές αποφάσεις σας σχετικά με τα όριά τους.