Χοιρινό φιλέτο εναντίον χοιρινού κρέατος ψητό

Τα τεμάχια χοιρινού κρέατος φέρουν ποικιλία ονομασιών που προορίζονται να περιγράψουν ποιο μέρος του ζώου προέρχεται από το κρέας, καθώς και τον τύπο κοπής και το μέγεθος του κρέατος. Χοιρινό φιλέτο περιγράφει μια περικοπή του κρέατος, ενώ το ψητό χοιρινό είναι όλο περίπου το μέγεθος. Μπορείτε να αγοράσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους ψητών χοιρινού κρέατος, που παρέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και ψευδάργυρο.

Loin Vs. Ψητό

Ο φιλέτο χοιρινού κρέατος αναφέρεται σε μια πρωταρχική κοπή κρέατος, η οποία είναι ένα μεγάλο τμήμα που αποδίδει μικρότερες περικοπές λιανικής. Ο βρόχος τρέχει κατά μήκος του πίσω μέρους του χοίρου από τα πόδια μέχρι τον ώμο και περιλαμβάνει το ανώτερο τμήμα του σώματος του χοίρου. Είναι χωρισμένο σε τρία βασικά μέρη: Η λεπίδα προέρχεται από το τμήμα που βρίσκεται πλησιέστερα στον ώμο, οι περικοπές κωνοφόρων είναι κοντά στην καμπάνα και το κεντρικό τμήμα πέφτει μεταξύ τους. Και τα τρία τμήματα του φιλέτου χρησιμοποιούνται για ψητά, επειδή ένα ψητό χοιρινό κρέας καθορίζεται από την ποσότητα κρέατος που πωλείται. Ένα ψιλοκομμένο ψωμί – είτε είναι λεπτό, κεντρικό είτε ψητό, ζυγίζει 2 με 4 κιλά.

Παρόμοιες θερμίδες και πρωτεΐνες

Μια 3-ουγγιά σερβιρίσματος ψητού ψησίματος, ψητού ψηκτρικού κρέατος και καβουρδισμένου ψωμιού κάθε φορά παρέχει 22 έως 24 γραμμάρια πρωτεΐνης ή το 50 τοις εκατό των γυναικών και το 41 τοις εκατό των συνιστώμενων διαιτητικών επιδομάτων για άνδρες. Τα ψητά του κέντρου και του κουλουριού είναι λιτές επιλογές. Μια 3-ουγγιά σερβίρισμα του ψητού στα κάρβουνα περιέχει 165 θερμίδες και 7 γραμμάρια λίπους, ενώ ένα ψητό ψητό έχει 173 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους. Ένα ψήσιμο λεπίδων παρέχει 184 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους, το οποίο δεν είναι αρκετά άπαχο επειδή το άπαχο κρέας θα πρέπει να έχει λιγότερα από 9 γραμμάρια λίπους σε 3 ουγκιές, σύμφωνα με το υγειονομικό σύστημα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Πλούσιες πηγές βιταμινών Β

Δεν έχει σημασία ποιο χοιρινό ψητό προτιμάτε, θα πάρετε μια ώθηση των βιταμινών Β. Μια 3-ουγγιά που σερβίρει από το καθένα περιέχει περισσότερο από το 20 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, νιασίνης, βιταμίνης Β-6 και βιταμίνης Β-12. Τα ψητά φραγκοστάφυλα έχουν ένα θρεπτικό άκρο επειδή έχουν περισσότερη θειαμίνη και βιταμίνη Β-6 από τα άλλα δύο κομμάτια. Το σώμα σας εξαρτάται από όλες τις βιταμίνες Β που μεταβολίζουν τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βιταμίνη Β-6 υποστηρίζει επίσης τη διάθεσή σας μέσω του ρόλου που μετατρέπει την τρυπτοφάνη στον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. Οι βιταμίνες Β-6 και Β-12 συμβάλλουν στη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ψευδάργυρος για υποστήριξη ανοσοποίησης

Ο ψευδάργυρος επηρεάζει ολόκληρο το σώμα σας, από τη σύνθεση πρωτεϊνών και DNA μέχρι να βοηθήσει τα τραύματα να θεραπεύσουν και να στηρίξουν τις αισθήσεις σας γεύσης και οσμής. Αν δεν καταναλώνετε αρκετό ψευδάργυρο, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αποδυναμώνει, αναφέρει το Γραφείο συμπληρωμάτων διατροφής. Ένα ψητό χοιρινό από οποιοδήποτε τμήμα του φιλέτου είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου, αλλά τα ψητά του κέντρου και των λεπίδων παρέχουν 1,5 φορές περισσότερο από ένα ψητό από το τμήμα του μαρουλιού. Με βάση την κατανάλωση 2.000 θερμίδων ημερησίως, θα πάρετε περίπου το 20 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας από μια 3 ουγκιά σερβίρισμα μιας λεπίδας ή ψητό κέντρο και 15 τοις εκατό από ένα ψητό φιλέτο.