Διατροφικές πληροφορίες για το διάσημο εστιατόριο του dave

Το διάσημο Dave’s είναι ένα αλυσοπρίονο εστιατόριο μπάρμπεκιου που σερβίρει παραδοσιακά φαγητά, όπως νεύρα, μπιφτέκια και φτερά. Παίρνετε κάποια θρεπτικά συστατικά από οποιοδήποτε από τα στοιχεία μενού του Famous Dave και ορισμένα στοιχεία είναι αρκετά θρεπτικά. Θα πρέπει, ωστόσο, να είστε διατεθειμένοι να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα λίπους και νατρίου όταν παραγγείλετε τα περισσότερα αντικείμενα στο Famous Dave’s.

Ορεκτικά

Το διάσημο Dave’s προσφέρει μια ποικιλία παραδοσιακών ορεκτικών εστιατορίων, όπως nachos και φτερά, αλλά είναι γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά και νάτριο. Μια σειρά μεγάλων χοιρινών nachos, για παράδειγμα, περιέχει 1.700 θερμίδες και 97 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων 39 γραμμάρια είναι κορεσμένα. Αυτό είναι περισσότερο κορεσμένο λίπος από ό, τι θα έπρεπε να έχετε για όλη την ημέρα, και η τακτική κατανάλωση πάρα πολύ κορεσμένων λιπαρών σας βάζει σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Μια σειρά από 12 τεμάχια από φτερά βουβάλου περιέχει 950 θερμίδες και 67 γραμμάρια λίπους, από τα οποία 15 γραμμάρια είναι κορεσμένα. Τα ορεκτικά είναι υψηλά σε νάτριο και το υπερβολικό νάτριο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια παραγγελία γαρίδας περιέχει 2,740 χιλιοστόγραμμα νατρίου, το οποίο είναι μεγαλύτερο από τα 2.300 χιλιοστόγραμμα που πρέπει να έχετε για όλη την ημέρα. Άλλα ορεκτικά, όπως το nachos, μπορεί να περιέχουν 3.000 έως 4.000 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Σούπα και σαλάτες

Από την άποψη του λίπους και των θερμίδων, η σούπα και οι σαλάτες είναι καλύτερα ορεκτικά από οτιδήποτε στο μενού, αν και ορισμένες επιλογές εξακολουθούν να περιέχουν μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών και νατρίου. Παραγγείλετε μια νέα σαλάτα κήπου για 270 θερμίδες και 19 γραμμάρια λίπους, από τα οποία 8 γραμμάρια είναι κορεσμένα. Έχει επίσης 580 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Ένα μπολ με τσίλι περιέχει 460 θερμίδες και 29 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων τα 14 είναι κορεσμένα. Θα καταναλώνετε επίσης 1.480 χιλιοστόγραμμα νατρίου σε αυτό το μπολ τσίλι. Το τσίλι είναι μια καλή πηγή ίνας, ωστόσο, με 7 γραμμάρια ανά μπολ. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο των ελάχιστων 20 γραμμαρίων ινών που πρέπει να έχετε κάθε ημέρα, συνιστά η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Οι πατάτες, η mac και το τυρί και το κολοκυθάκι είναι επιπρόσθετες πλευρές για να παραλείψετε, ενώ τα μπρόκολα, τα καρότα ή τα σέλινα, οι γλυκές πατάτες ή οι σανίδες ανανά είναι πιο θρεπτικές επιλογές.

Burgers και κύρια μαθήματα

Τα μπιφτέκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την επιβίωση. Τα μπιφτέκια στο Famous Dave είναι υψηλά σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, ωστόσο. Ο μπιφτέκι μπάρμπεκιου, για παράδειγμα, περιέχει 1.110 θερμίδες, 59 γραμμάρια λίπους, 24 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και ένα επιβλητικό 5.12 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Ένα απλό ψητό μπιφτέκι χωρίς τυρί είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας για μπιφτέκι με 770 θερμίδες, 40 γραμμάρια λίπους, 16 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 3,030 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Ένα σάντουιτς του Texas Beef Brisket έχει λιγότερα νάτριο, με 1.360 χιλιοστόγραμμα, αλλά περιέχει ακόμα 620 θερμίδες και 31 γραμμάρια λίπους, από τα οποία 13 γραμμάρια είναι κορεσμένα. Εάν προσθέσετε επιπλέον σάλτσα μπάρμπεκιου στο μπιφτέκι ή το σάντουιτς σας, θα αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νάτριο κατά 250 έως 970 χιλιοστόγραμμα, ανάλογα με τη γεύση. Μια παραγγελία της διάσημης γιορτής των νυχιών περιέχει 2.400 θερμίδες, 117 γραμμάρια λίπους, 33 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 6.480 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Ποτά και επιδόρπια

Περάστε το γλυκό παγωμένο τσάι, λεμονάδα και σόδα υπέρ του νερού ή του γλυκού παγωμένου τσαγιού, το καθένα από τα οποία δεν περιέχει ζάχαρη και σχεδόν καθόλου θερμίδες. Όσον αφορά το επιδόρπιο, η πουτίγκα ψωμιού περιέχει 1.400 θερμίδες και 81 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων 38 γραμμάρια είναι κορεσμένα. Το επιδόρπιο περιέχει επίσης 121 γραμμάρια ζάχαρης. Η πικάντικη πίτα και τα πραλίνα σμέουρα περιέχουν καθένα από αυτά πάνω από 1.000 θερμίδες και μεταξύ 68 και 99 γραμμάρια ζάχαρης. Το καλύτερο στοίχημά σας, εάν πρέπει να έχετε επιδόρπιο, είναι η μίνι μπανάνα ή η μίνι μπασκέτα. Καθένας έχει περίπου 200 θερμίδες, και η επιλογή βασιλικού ασβέστης έχει μόνο 7 γραμμάρια ζάχαρης.