Είναι ασφαλές να παίρνετε echinacea & goldenseal ενώ θηλάζετε;

Η Echinacea και η goldenseal είναι βότανα που χρησιμοποιούνται συχνά για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να θεραπεύσουν το κοινό κρυολόγημα, τις αναπνευστικές λοιμώξεις και τη γρίπη. Οι θηλάζουσες μητέρες πρέπει να είναι προσεκτικές για οποιαδήποτε φάρμακα ή βότανα που λαμβάνονται κατά τον θηλασμό, επειδή πολλές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στο μητρικό γάλα. Όταν μια θηλάζουσα μητέρα έχει κρυολογήματα, πολλές αντιρετροϊκές θεραπείες αντενδείκνυνται επειδή κάποιοι μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την παροχή γάλακτος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει μερικές γυναίκες να αναζητήσουν συμπληρώματα βοτάνων, συμπεριλαμβανομένης της εχινόκειας και της χρυσής ορμόνης.

Echinacea

Η Echinacea είναι ένα βότανο που αλέθεται από ένα φυτό με ροζ ή μοβ φύλλα και ένα κωνικό σχήμα. Η Echinacea διατίθεται σε σκευάσματα σε μορφή σκόνης, καθώς και σε υγρά εκχυλίσματα. Ενώ το βότανο μπορεί να αγοραστεί μεμονωμένα, συχνά συνδυάζεται και με άλλα βότανα, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού. Η Echinacea θεωρείται γενικά ασφαλής για τις θηλάζουσες μητέρες. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να αγοράζετε μόνο την εχινόκεια από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή και μόνο ως ένα μόνο σκεύασμα βοτάνων.

Goldenseal

Το Goldenseal είναι ένα βότανο που προέρχεται από ένα φυτό με μικρά λουλούδια και φρούτα που μοιάζει με σμέουρα. Ενώ το Goldenenseal συχνά συσκευάζεται και διατίθεται στην αγορά με Echinacea, πρέπει να αποφεύγεται κατά το θηλασμό. Το Baby Center σημειώνει ότι το goldenseal μπορεί να είναι τοξικό, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται με μέτρο. Δεν έχει μελετηθεί σε θηλάζουσες γυναίκες, επομένως τα αποτελέσματα είναι άγνωστα. Αποφύγετε τη χρήση του goldenseal ενώ θηλάζετε, εκτός εάν ο γιατρός ή ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης το συνταγογραφεί και παρακολουθεί στενά το μωρό σας.

Δοσολογία

Εάν επιλέγετε να παίρνετε echinacea ενώ θηλάζετε, θα πρέπει να λαμβάνετε μόνο τη συνιστώμενη δοσολογία για όχι περισσότερο από 7 έως 10 ημέρες. Μπορείτε να πάρετε 300 mg εχινόκας, τρεις φορές την ημέρα. Εάν επιλέγετε ένα βάμμα εχινόκεας, μπορείτε να πάρετε 1 έως 3 ml, τρεις φορές την ημέρα. Μην πάρετε περισσότερο από τη συνιστώμενη δοσολογία ή τον συνιστώμενο αριθμό ημερών. Εάν τα συμπτώματά σας δεν είναι καλύτερα μετά από μια εβδομάδα, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Σκέψεις

Συζητήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε εχινάκεια ή οποιοδήποτε άλλο βότανο ενώ θηλάζετε. Η Echinacea μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα που παίρνετε, οπότε μιλήστε με το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για να ελέγξετε για αλληλεπιδράσεις εάν παίρνετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Όταν αγοράζετε εχινάκεια, επιλέξτε ένα που φέρει τη σφραγίδα της USP ή της Αμερικανικής Φαρμακοποιίας. Αυτό εξασφαλίζει ένα ποιοτικό προϊόν.