Ευθεία πανοπλία βραχίονα έναντι κατακόρυφων πασσάλων

Οι ασκήσεις βάρους των καλωδίων σας επιτρέπουν να εκτελείτε ασκήσεις αντοχής που ενισχύουν και αναπτύσσουν τους μυς-στόχους με διάφορους τρόπους. Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για την ανάπτυξη μυϊκών ομάδων στο άνω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των θωρακικών και του latissimus dorsi. Η παλμική φόρμα είναι αποτελεσματική για την ανάπτυξη του λατ, αλλά έχετε μερικές παραλλαγές για να διαλέξετε. Η κατακόρυφη πανοραμική λήψη και η ευθεία πανοπλία έχουν διαφορετικές μεθόδους εκτέλεσης που εμπλέκουν τους μυς σας με διαφορετικούς τρόπους.

Εξοπλισμός

Και οι δύο εκδοχές του πασσάλου χρησιμοποιούν τη μηχανή συστοιχίας καλυμμένων βαρών, με μια πανοραμική μπάρα δύο χεριών. Ο εξοπλισμός διαθέτει μεταβλητό βάρος, επιτρέποντάς σας να αυξήσετε ή να μειώσετε γρήγορα την αντίσταση της άσκησης. Μέσω ενός καλωδίου και μιας σειράς τροχαλιών, η τράβηξη της μπάρας αυξάνει τη στοίβα βάρους. Αυτός ο τύπος μηχανής προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας για ασφαλή έλεγχο του βάρους χωρίς παρατηρητή, της δυνατότητας να μεταβάλλεται εύκολα η μορφή των πασσάλων χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόζεται η διαμόρφωση του μηχανήματος και η δυνατότητα χρήσης της μηχανής για άλλες ασκήσεις Το εκπαιδευτικό σας σχήμα.

Ευθεία-βραχίονας

Η εκδοχή ευθεία-βραχίονα του pulldown είναι μια άσκηση απομόνωσης που εμπλέκεται πρωτίστως με τους λατς, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο βοηθητικών βοηθημάτων, όπως τα triceps, τα θωρακικά, τα δελτοειδή και άλλα. Η κίνηση απαιτεί την περιστροφή των ώμων από πάνω από το κεφάλι μέχρι τη μέση. Σταθείτε μαζί με τα πόδια σας σε απόσταση μεγαλύτερη από το μήκος του βραχίονα από τη στοίβα του βάρους, έτσι ώστε να μπορείτε να ακουμπήσετε προς τα εμπρός και να έχετε αρκετή απόσταση για να μετακινήσετε τη ράβδο μέσα από το πλήρες εύρος κίνησης κρατώντας τα χέρια σας ευθεία.

Ορθοστασία

Η μόνιμη έκδοση του pulldown είναι μια σύνθετη άσκηση που απαιτεί κίνηση και στους ώμους και τους αγκώνες. Η μόνιμη έκδοση επικεντρώνεται περισσότερο στην αντίσταση από το βάρος στα λατς σας. Η άσκηση περιλαμβάνει επίσης τους μυς τρικεφάλου, δικέφαλου, δελτοειδούς και τραπέζιου για στήριξη. Για να ολοκληρώσετε την κίνηση, σταθείτε μαζί με τα πόδια σας και την πλάτη σας ευθεία. Χρησιμοποιήστε μια ευρεία λαβή στη μπάρα και μεθοδικά τραβήξτε την προς τα κάτω μπροστά από σας στο επίπεδο του θώρακα, κάμπτοντας στους αγκώνες και περιστρέφοντας τους ώμους σας. Κρατήστε το εκεί για ένα δευτερόλεπτο ή δύο, στη συνέχεια σιγά-σιγά τον έλεγχο της ράβδου καθώς επιστρέφει στην αρχική θέση.

Σύγκριση

Και οι δύο ασκήσεις ασκούν τις περισσότερες από τις ίδιες μυϊκές ομάδες, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές για να το κάνουν. Η σταθερή παρυφή σας επιτρέπει να κρατάτε την πλάτη σας ευθεία και να εστιάσετε την άσκηση στα λατρεία σας · η εκδοχή με ευθύγραμμο βραχίονα απαιτεί αυξημένη περιστροφή των ώμων ενώ τοποθετείτε τον κορμό σας σε γωνία προς το έδαφος. Αυτή η θέση μπορεί να προκαλέσει στέλεχος ή τραυματισμό σε όσους έχουν προβλήματα ώμου ή κάτω. Ωστόσο, η εκδοχή με ευθύγραμμο βραχίονα ενσωματώνει τους sternal θωρακίους, ενώ η όρθια έκδοση δεν το κάνει.