Θρεπτική αξία των αχλαδιών βοσκού

Τα αχλάδια Bosc καλλιεργούνται κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον. Έχουν καφετί δέρμα και μια κάπως τραγανή αλλά τρυφερή σάρκα που έχει μια γλυκιά πικάντικη γεύση. Μπορείτε να τα απολαύσετε ωμά ή να τα χρησιμοποιήσετε για ψήσιμο, ψήσιμο ή λαθροθηρία. Η διατροφή ενός αχλαδιού Bosc είναι παρόμοια με εκείνη άλλων αχλαδιών και φρούτων.

Θερμίδες

Τα αχλάδια Bosc έχουν χαμηλές θερμίδες με μόλις 120 θερμίδες σε ένα μεσαίο αχλάδι των 179 γραμμαρίων. Αυτή η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες μπορεί να κάνει τα αχλάδια Bosc κατάλληλα για δίαιτες απώλειας βάρους, καθώς 120 θερμίδες αποτελούν περίπου το 6% των θερμίδων που χρειάζεστε κάθε μέρα, αν ακολουθήσετε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Υπάρχει λίγο λίπος σε ένα αχλάδι Bosc – μόλις 16 γραμμάρια.

Υδατάνθρακες

Τα αχλάδια Bosc είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, καθώς σε κάθε μέσο, ​​το αχλάδι των 179 γραμμαρίων περιέχει περίπου 29 γραμμάρια υδατανθράκων. Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από ό, τι προσφέρει μια φέτα ψωμιού, έτσι τα αχλάδια Bosc μπορούν να αποτελέσουν μια καλή πηγή ενέργειας πριν την άσκηση. Οι υδατάνθρακες αποτελούν την κύρια πηγή καυσίμων του σώματός σας.

Ινα

Τα αχλάδια Bosc είναι πλούσια σε ένα συγκεκριμένο είδος υδατανθράκων – διαιτητικών ινών. Κάθε μέσο αχλάδι περιέχει περίπου 5,5 γραμμάρια αυτού του θρεπτικού συστατικού, το οποίο είναι απαραίτητο για τη γενική υγεία και μπορεί να είναι χρήσιμο για τη δίαιτα. Η διαιτητική ίνα παρέχει συναισθήματα πληρότητας και διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά, προάγει την υγιή πέψη και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της χοληστερόλης.

Πρωτεΐνη

Τα αχλάδια Bosc δεν αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, επειδή ένα μεσαίο αχλάδι παρέχει μόλις 64 γραμμάρια αυτής της θρεπτικής ουσίας. Το σώμα σας χρησιμοποιεί πρωτεΐνες για την κατασκευή και την επιδιόρθωση ζωτικών ιστών και κυττάρων, οπότε καταναλώνει επαρκείς ποσότητες είναι απαραίτητη.

Τα αχλάδια Bosc δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρές πηγές βιταμινών και μετάλλων. Ωστόσο, κάθε μέσο αχλάδι περιέχει 5 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, 18 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και 218 χιλιοστόγραμμα καλίου.

Ορυκτά και βιταμίνες