Μη κρέμες γάλακτος & κράμπες στομάχου

Παρόλο που οι γαλακτοκομικές κρέμες δεν είναι γαλακτοκομικές, πολλές μη γαλακτοκομικές κρέμες περιέχουν πρωτεΐνες καζεΐνης, που προέρχονται από αγελαδινό γάλα, σύμφωνα με το Κέντρο Υγείας των Νέων Γυναικών. Η κράμπες στο στομάχι μετά τη λήψη μη γαλακτοκομικών κρέμας μπορεί να σχετίζεται με αλλεργία σε γάλα ή σόγια. Οι κράμπες στο στομάχι δεν είναι φυσιολογικές μετά τη χρήση μιας μη γαλακτοκομικής κρέμας γάλακτος και θα πρέπει να διακόψετε τη χρήση μέχρι να μιλήσετε με το γιατρό σας.

Εξήγηση

Η πιο συνηθισμένη εξήγηση των κράμπες στομάχου από τη χρήση μη γαλακτοκομικών κρέμες είναι μια αλλεργική αντίδραση. Όταν έχετε τροφική αλλεργία, τα ιστιοκύτταρα στην εντερική σας επένδυση αρχίζουν να παράγουν ισταμίνη, μια ορμόνη που βοηθά στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες από γάλα ή σόγια και αρχίζει να δημιουργεί συγκεκριμένα αντισώματα για την καταπολέμησή τους. Η δράση αυτή προκαλεί την αντίδραση των ιστιοκυττάρων με παραγωγή ισταμίνης.

Γάλα και πρωτεΐνες σόγιας

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πρωτεϊνών γάλακτος: ορός γάλακτος και καζεΐνη. Μπορεί να είστε αλλεργικός σε μία ή και στις δύο πρωτεΐνες. Αν και οι γαλακτοκομικές κρέμες δεν είναι γαλακτοκομικές, πολλοί χρησιμοποιούν την πρωτεΐνη καζεΐνης ως πρόσθετο. Ορισμένες μη γαλακτοκομικές κρέμες είναι βασισμένες σε σόγια, παρασκευάζονται από σόγια και νερό. Εάν έχετε αλλεργία στη σόγια, αυτές οι μη γαλακτοκομικές κρέμες θα προκαλέσουν συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργία.

Συμπτώματα

Μια αλλεργία που σχετίζεται με τις δύο πρωτεΐνες μπορεί να προκαλέσει πεπτικές επιπλοκές λίγο μετά την κατανάλωση της κρέμας. Η κράμπες στο στομάχι είναι το αποτέλεσμα φλεγμονής και οίδημα στα έντερα. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε εμετό, διάρροια και ναυτία ως αποτέλεσμα αλλεργικής αντίδρασης στη πρωτεΐνη σόγιας ή καζεΐνης. Εάν η κράμπες σχετίζεται με αλλεργία, μπορεί να εμφανίσετε κνίδωση, ερεθισμό του δέρματος, ρινική συμφόρηση και άσθμα.

Λακτόζη

Εάν είσαι δυσανεξία στη λακτόζη, είναι πιθανό, αλλά είναι απίθανο να συναντήσετε κράμπες από τη χρήση μιας μη γαλακτοκομικής κρέμας γάλακτος. Μικρές ποσότητες λακτόζης μπορεί να υπάρχουν σε μερικές μη γαλακτοκομικές κρέμες αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν αυτό το ποσό. Εάν έχετε σοβαρή δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση μη γαλακτοκομικών κρέμας γάλακτος.

Επιπλοκές

Αν αναπτύξετε διάρροια από τη χρήση μη γαλακτικών κρέμες, κινδυνεύετε να γίνει αφυδατωμένη. Μια αλλεργία στο γάλα ή σόγια μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλακτικό σοκ, μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα σας και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Τα συμπτώματα αναφυλαξίας περιλαμβάνουν δύσπνοια, οίδημα προσώπου, ζάλη και ζάλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Kids Health.