Παρενέργειες των καψουλών κανέλας

Η κανέλα είναι ένα ευρέως διαθέσιμο μπαχαρικό που πρόσφατα έγινε δημοφιλές για τη θεραπεία του διαβήτη και άλλων συνθηκών υγείας, αν και υπάρχουν ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία για τη στήριξη της χρήσης του. Ενώ η κανέλα είναι γενικά ασφαλής και καλά ανεκτή, η χρήση κάψουλων υψηλής περιεκτικότητας σε κανέλα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης παρενεργειών. Όπως με κάθε συμπλήρωμα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε κάψουλες κανέλας για να θεραπεύσετε ιατρική πάθηση.

Η έκθεση σε κανέλα έχει αναφερθεί ότι προκαλεί ερεθισμούς του δέρματος, όπως δερματικό εξάνθημα. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, η κανέλα μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής. Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, τα συμπληρώματα από το στόμα κανέλας έχουν αναφερθεί ότι επιδεινώνουν τη ροδόχρου ακμή, μια χρόνια πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και ερυθρότητα της μύτης, των μάγουλων, των βλεφάρων και του μετώπου, εξηγεί ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Journal of Drugs Στην Δερματολογία. ”

Τα συμπληρώματα κανέλας μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν συστολή των αεραγωγών, ιδιαίτερα των βρόγχων, σύμφωνα με το υγειονομικό σύστημα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Η κανέλα έχει επίσης αναφερθεί ότι προκαλεί διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, επίσης γνωστή ως αγγειοδιαστολή, σημειώνει το «Journal of Drugs in Dermatology».

Η χρήση προϊόντων στοματικής κανέλας, συμπεριλαμβανομένου του κόμμεως και της οδοντόκρεμας, συχνά συσχετίζεται με ποικίλες παρενέργειες από το στόμα, όπως φλεγμονή του στόματος, που ονομάζεται επίσης στοματίτιδα, αναφέρει το Cancer Center Memorial Sloan-Kettering. Τα προϊόντα από το στόμα κανέλα έχουν επίσης αναφερθεί ότι προκαλούν ουλίτιδα. Ο κίνδυνος αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών αυξάνεται με τη μακροχρόνια χρήση των προϊόντων. Η μακροχρόνια κατάποση συμπυκνωμένου καναρίνιου έχει επίσης αναφερθεί ότι προκαλεί φλεγμονή του στόματος.

Η κανέλα περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν το συκώτι και η μακροχρόνια χρήση υψηλών δόσεων συμπληρωμάτων κανέλας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ, ιδιαίτερα σε άτομα με υπάρχουσες ηπατικές διαταραχές. Η κανέλα μπορεί επίσης να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα για να ελέγξουν το σάκχαρο του αίματος πρέπει να κάνουν προσοχή κατά τη λήψη συμπληρωμάτων κανέλας. Οι ασθενείς με διαταραχές της ευαισθησίας των ορμονών πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί όταν λαμβάνουν κανέλα, επειδή έχει αποδειχθεί ότι η κανέλα έχει οιστρογόνο δράση και μπορεί να επιδεινώσει ορισμένες ορμονικές ανισορροπίες.

Εξάνθημα

Καταπόνηση των αεραγωγών

Στοματικές επιδράσεις

Πρόσθετες προφυλάξεις