Πώς να αποθηκεύετε δημητριακά

Τα δημητριακά για πρωινό μπορούν να γίνουν ασταθή, να αναπτύξουν οσμές, να χάσουν γεύση και να αναπτύξουν μούχλα αν αποθηκευτούν ακατάλληλα. Η αποθήκευση των δημητριακών σας με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να εξασφαλίσει καθαρό, φρέσκο ​​σιτηρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ημερομηνίες με τις καλύτερες από τις εκτιμήσεις του κατασκευαστή για το χρονικό διάστημα παραμονής του προϊόντος σε κορυφαία ποιότητα. Τα περισσότερα δημητριακά θα είναι ασφαλή για κατανάλωση για μια χρονική περίοδο μεγαλύτερη από την συνιστώμενη ημερομηνία. Κάθε δημητριακά που αναπτύσσει μούχλα ή παρόμοια ουσία πρέπει να απορρίπτεται για λόγους υγείας.

Αποθηκεύστε τα κουτιά δημητριακών που δεν έχουν ανοιχτεί και τα οποία είναι κλειστά και στεγνά. Τα εργοστάσια σφραγισμένα δημητριακά μπορούν να αποθηκευτούν με αυτόν τον τρόπο για ένα χρόνο.

Αποθηκεύστε τα ανοιγμένα δημητριακά σε μια αποθήκη ή παρόμοια θέση που είναι δροσερή και στεγνή αφού διπλώσετε το πάνω μέρος της ανοιχτής τσάντας και σφηνώσετε ένα κλιπ τσιπ πάνω από την κορυφή. Τα δημητριακά μπορούν να αποθηκευτούν με αυτόν τον τρόπο για μια εβδομάδα και να διατηρήσουν τη βέλτιστη φρεσκάδα.

Αποθηκεύστε μεγαλύτερα κιβώτια ανοιχτών δημητριακών σε πλαστικό δοχείο αποθήκευσης δημητριακών με αεροστεγή σφράγιση. Ψάξτε για δοχεία με στόμιο εκροής για εύκολη πρόσβαση και επανασφράγιση. Τα δημητριακά που αποθηκεύονται σε αυτά τα δοχεία διατηρούν φρεσκάδα για ένα μήνα. Επισημάνετε την ημερομηνία αποθήκευσης σε ένα κομμάτι ταινίας τοποθετημένο στο δοχείο.