Πώς να θεραπεύετε τα εγκαύματα από τα προϊόντα αφαίρεσης τρίχας κρέμας

Τα χημικά εγκαύματα από τις αποτριχωτικές κρέμες για τα μαλλιά, επίσης γνωστά ως κρέμες για την αποτρίχωση, μπορεί να είναι οδυνηρά και να αφήσουν ένα κόκκινο εξάνθημα και μερικές φορές φουσκάλες στην πληγείσα περιοχή. Αυτά τα εγκαύματα οφείλονται στην ευαισθησία στις κρέμες ή στην απομάκρυνση του προϊόντος από το δέρμα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους από τις οδηγίες. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκαυμάτων πρέπει να γίνει αμέσως για να αποφευχθεί ο σχηματισμός ουλών και βαθύτερος τραυματισμός ιστών.

Ξεπλύνετε αμέσως με το κρύο νερό. Συνεχίστε να ξεπλένετε για 20 λεπτά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα βακτήρια ενώ ψύχετε το κάψιμο. Μην εφαρμόζετε σαπούνι ή άλλους καθαριστικούς παράγοντες στο κάψιμο όταν ξεπλένετε, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να στεγνώσει το δέρμα.

Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα αντιβιοτικής αλοιφής στο έγκαυμα για να αποφύγετε τη μόλυνση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη. Σύμφωνα με τη Merck.com, η σουλφαδιαζίνη αργύρου χρησιμοποιείται συχνότερα στη θεραπεία μικρών εγκαυμάτων και όχι μόνο σκοτώνει τα βακτήρια αλλά επίσης σχηματίζει μια σφραγίδα για να κρατήσει τα βακτηρίδια έξω από το τραύμα.

Εφαρμόστε ένα αναλγητικό τζελ για να βοηθήσετε με τον πόνο και τη φλεγμονή όπως απαιτείται. Τα αναλγητικά πηκτώματα είναι τοπικά ανακουφιστικά πόνου που βοηθούν στην απαλότητα των ερεθισμών του δέρματος, όπως τα εγκαύματα. Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα πηκτώματα εάν το κάψιμο σας έχει ως αποτέλεσμα το σπασμένο δέρμα καθώς αυτό μπορεί να εισάγει βακτήρια στο τραύμα και να προκαλέσει μόλυνση.

Καλύψτε το έγκαυμα με γάζα και ασφαλίστε με ιατρική ταινία. Το Gauze παρέχει ένα απαλό φράγμα πάνω από το καμένο δέρμα χωρίς να προκαλέσει ερεθισμό. Η γάζα μπορεί να κοπεί σε μέγεθος για να ταιριάζει στις περιοχές καύσης που δεν μπορούν να καλύψουν οι τυποποιημένοι επίδεσμοι. Εφαρμόστε έναν επίδεσμο πάνω από την αντιβιοτική κρέμα για να αποφύγετε να κολλήσετε στην πληγή.