Πώς να ξεκινήσετε την πυγμαχία στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό πυγμαχίας

Ο εγκιβωτισμός είναι μια καρδιαγγειακή προπόνηση που μπορείτε να κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε εξοπλισμού. Μπορεί να νομίζετε ότι πρέπει να έχετε μια βαριά τσάντα ή τουλάχιστον μια μικρή τσάντα ταχύτητας για να ξεκινήσετε την πυγμαχία, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το Shadowboxing δεν απαιτεί εξοπλισμό, τοποθετείτε τη σκιά σας ή ένα φανταστικό άτομο. Οι αρχάριοι και οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτή την μορφή πυγμαχίας για να εξασκήσουν την τεχνική τους. Δεν χρειάζεται πραγματικά να βλέπετε τη σκιά σας, μπορείτε να στέκεστε μπροστά σε έναν μεγάλο καθρέφτη ή απλά σε ένα μεγάλο, ανοιχτό χώρο.

Εστίαση σε μια κίνηση για ένα γύρο, όπως το uppercut. Μετά από αυτό, προχωρήστε σε μια άλλη κίνηση, όπως το τρύπημα ή τη γροθιά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε τις κινήσεις και να εστιάσετε στην τεχνική. Αφού ολοκληρώσετε έναν γύρο κάθε κίνησης, δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς για μερικούς γύρους.

Ρίξτε όσο το δυνατόν περισσότερες γροθιές σε ένα γύρο για γρήγορη πυγμαχία. Αυτή η μορφή shadowboxing όχι μόνο θα πάρει την καρδιά σας άντληση, αλλά θα τρυπήσει επίσης τις κινήσεις στο κεφάλι σας. Θα πρέπει να εστιάζετε ακόμα στις κινήσεις για να βεβαιωθείτε ότι τις εκτελείτε σωστά, αλλά η κύρια προτεραιότητά σας είναι να ρίξετε όσο το δυνατόν περισσότερες γροθιές σε ένα γύρο. Στο τέλος του γύρου, πάρτε μια γρήγορη αναπνοή ή μετακινήστε δεξιά στο επόμενο σετ. Προσπαθήστε να εκτελείτε διαφορετικές κινήσεις κάθε φορά και να μετράτε πόσες φορές εκτελέσατε έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοσή σας και να τη συγκρίνετε με τις μελλοντικές προπονήσεις.

Επικεντρωθείτε στα πόδια σας με το shadowboxing κίνησης. Αυτή η μορφή shadowboxing δεν απαιτεί να αρχίσετε να ρίχνετε γροθιές ακόμα. Επικεντρωθείτε στην στάση του μποξ σας και πώς κινείτε πραγματικά γύρω σας. Μπορείτε να μετακινηθείτε από πλευρά σε πλευρά, προς τα εμπρός, στροφέα και ούτω καθεξής. Καθώς αρχίζετε να αισθάνεστε ότι το footwork σας είναι αρκετά καλό, προσθέστε μερικές γροθιές και τρυπήματα.

Shadowbox έναν αντίπαλο εξετάζοντας την αντανάκλασή σας στον καθρέφτη ή απλά φαντάζοντας έναν. Στον καθρέφτη, μπορείτε να δείτε κάθε κίνηση που κάνετε και να επικρίνετε τη δική σας τεχνική. Ακόμη και η φαντασία ενός αντιπάλου θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στις κινήσεις σας και να παρατηρήσετε όταν αφήνετε το σώμα σας ανοιχτό ή δεν προσγειώνεστε τις γροθιές σας στο στόχο.

Εκτελείτε κάθε κίνηση σε αργή κίνηση όταν θέλετε πραγματικά να εστιάσετε την ενέργεια σας στην τεχνική σας. Περάστε όλες τις κινήσεις, αλλά πολύ αργά, εξασφαλίζοντας ότι η τεχνική σας είναι τέλεια. Μεγάλη τεχνική θα οδηγήσει σε ταχύτητα.