Ρεφλεξολογία για να σταματήσει ο βήχας

Ο βήχας μπορεί να αποδοθεί σε μια σειρά ασθενειών και αιτιών · όπως ακριβώς η δυτική ιατρική θα σας μεταφέρει διαφορετικά για ένα κοινό κρυολόγημα ή εμφύσημα, η ρεφλεξολογία δεν έχει ούτε μία θεραπεία για βήχα. Για να καθορίσετε την καλύτερη φροντίδα για την πάθησή σας, συμβουλευτείτε πρώτα τον παροχέα της κύριας φροντίδας. Εάν σας ενδιαφέρει η χρήση ρεφλεξολογίας για τη θεραπεία του βήχα σας, ζητήστε μια σύσταση για έναν εξειδικευμένο ιατρό στην περιοχή σας. Ανάλογα με την κατάστασή σας, η θεραπεία μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα του βήχα σας ή να εργαστεί για την υποκείμενη αιτία.

Αιτίες βήχας

Το ίδιο το βήχα δεν είναι ασθένεια, αλλά είναι ένα σύμπτωμα που συνδέεται με πολλές ασθένειες και καταστάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας βήχας δεν υποδεικνύει ασθένεια, αλλά την άμυνα του σώματός σας σε ένα ακάθαρτο περιβάλλον, όπως ένα πολύ σκονισμένο δωμάτιο. Ο βήχας είναι μια αντανακλαστική δραστηριότητα που καθαρίζει το αναπνευστικό σας σύστημα από υπερβολική βλέννα ή μεταδοτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του καπνού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο βήχας μπορεί να σηματοδοτήσει μια βαθύτερη ασθένεια. Οι βήχες που διαρκούν έως τρεις εβδομάδες θεωρούνται οξείς, οι διαρκείας έως οκτώ εβδομάδων είναι υποτονικές και ένας βήχας που διαρκεί περισσότερο από οκτώ εβδομάδες θεωρείται μια χρόνια πάθηση.

Πώς λειτουργεί η ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία υιοθετεί μια αξιοσημείωτα διαφορετική προσέγγιση στην υγεία από τη δυτική ιατρική. Αντί της καταπολέμησης μιας μόλυνσης που προκαλεί ασθένεια, η ρεφλεξολογία αποσκοπεί στην αποκατάσταση μιας ενεργητικής ροής με την αποκατάσταση της ισορροπίας σε 10 ζώνες του σώματος. Ένας ρεφλεξολόγος ασκεί πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές των ποδιών, των χεριών ή των αυτιών που αντιστοιχούν στις διάφορες ζώνες του σώματος και ακόμη και σε συγκεκριμένα όργανα. Με την αποκατάσταση της ισορροπίας, ο ρεφλεξολόγος επιδιώκει να ενεργοποιήσει το δυναμικό του σώματος για αυτοθεραπεία.

Περιοχές αναστολής ποδιών για βήχα

Η θεραπεία του αντανακλαστή σας για τον βήχα σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες της κατάστασής σας. Ωστόσο, η ρεφλεξολογία για συχνό βήχα πιθανότατα θα περιλαμβάνει διέγερση αντανακλαστικών περιοχών στο πόδι που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα. Στα πόδια, οι πνεύμονες, το στήθος και το άνω μέρος της πλάτης αντιστοιχούν σε μια μεγάλη περιοχή του τοίχου, ακριβώς πριν από τα δάκτυλα των ποδιών και στην περιοχή ακριβώς κάτω από την μπάλα του ποδιού. Στη ρεφλεξολογία, τα ιγμόρεια σχετίζονται με ένα λεπτό δακτύλιο γύρω από κάθε ένα από τα δάκτυλα, ακριβώς στην άνω άρθρωση.

Χειρουργικές περιοχές για το βήχα

Τα χέρια έχουν επίσης αντανακλαστικές περιοχές που αντιστοιχούν με εκείνα τα όργανα που χρησιμοποιούνται άμεσα στον βήχα. Για τους πνεύμονες και τα προβλήματα στο στήθος, η ρεφλεξολογία σας μπορεί να διεγείρει σημεία στα ανώτατα άκρα των χεριών σας, ακριβώς κάτω από τις αρθρώσεις σας. Το κάτω όριο αυτού του πνεύμονα, του θώρακα και του μαστού είναι οριοθετημένο από μια ευρεία καμπύλη που ξεκινάει κοντά στην πρώτη άρθρωση του αντίχειρα, όπου συνδέεται με το χέρι και στη συνέχεια καμπυλώνει προς τα πάνω, πλησιάζοντας τις αρθρώσεις.