Στοιχεία διατροφής για τα φύλλα του κολαντάρου

Το Cilantro είναι ένα φυλλώδες πράσινο βότανο με πικάντικη γεύση και ξεχωριστό άρωμα. Είναι μέρος του φυτού κορίανδρου και χρησιμοποιείται συχνά σε μεξικάνικο, ασιατικό και καραϊβικό μαγείρεμα. Το Cilantro είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο στα περισσότερα καταστήματα παντοπωλείων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει φρέσκια γεύση στα τρόφιμα. Όπως και άλλα φρέσκα βότανα, το κοράνιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Στοιχεία για τη διατροφή

Το Cilantro είναι ουσιαστικά θερμιδικό και χωρίς λιπαρά. Εννέα κλαδάκια του βοτάνου παρέχουν μόνο πέντε θερμίδες. Ωστόσο, το ίδιο μέγεθος διατροφής περιέχει 1.350 διεθνείς μονάδες βιταμίνης Α – κυρίως ως βήτα-καροτίνη – και 62 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ. Αυτό είναι το 27% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α και το 52% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης Της βιταμίνης Κ

Οφέλη των βιταμινών

Οι βιταμίνες Α και Κ είναι λιποδιαλυτές βιταμίνες απαραίτητες στη διατροφή. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαφοροποίηση των κυττάρων και την υγιή όραση. Η βιταμίνη Κ παίζει ρόλο στην παραγωγή προθρομβίνης, μιας ουσίας που απαιτείται για την πήξη του αίματος. Η βιταμίνη Κ είναι επίσης απαραίτητη για τον σχηματισμό των οστών. Προσθέτοντας το κοράνιο σε ένα πιάτο είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσετε πηγή και των δύο αυτών σημαντικών βιταμινών.

Οφέλη από βότανα

Τα βότανα, συμπεριλαμβανομένου του κόλιαντρο, περιέχουν επίσης φυτοχημικά, γνωστά για το ρόλο τους στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κοράνιο είναι ανάμεσα στην ομάδα βοτάνων με αντικαρκινικές ιδιότητες. Έχει επίσης προσδιοριστεί ότι το κοράνιο διαθέτει ιδιότητες που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των βοτάνων είναι ότι παρέχουν φρέσκα και πλήρη γεύση στα τρόφιμα, έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αλάτι στο μαγείρεμα.

Τρόποι Χρήσης Cilantro

Η λήψη των οφέλη για την υγεία του κοραλλιογενούς μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το συνδυασμό με τα τρόφιμα που τρώτε ήδη. Το Cilantro μπορεί να τεμαχιστεί και να προστεθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε μεξικάνικο πιάτο για να προσθέσει μια φρέσκια και αυθεντική γεύση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να παρασκευάσει σάλτσα ή γκουακαμόλη, ή σπιτικό πέστο ή chutney. Προσπαθήστε επίσης να το συμπεριλάβετε σε ομελέτα, πατατοσαλάτα, quesadilla, σούπα ή σαλάτα.