Αθλητικά ατυχήματα

Εξ ορισμού, το softball δεν είναι ένα άθλημα επαφής, το οποίο καθιστά τους παίκτες επιρρεπείς σε τραυματισμό. Ωστόσο, λόγω της συχνής επανάληψης της κίνησης του αθλήματος και του συνδυασμού των δεξιοτήτων υψηλής ταχύτητας – συγκεκριμένα το ρίξιμο, το τρέξιμο, το βάδισμα και το χτύπημα – οι τραυματισμοί από το softball είναι συχνές και μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρή. Ενώ οι διαστρέμματα και τα στελέχη είναι μέρος των περισσότερων αθλητικών δραστηριοτήτων, η παρατεταμένη κατάχρηση ορισμένων μυών μπορεί να προκαλέσει πιο έντονη μακροπρόθεσμη βλάβη στους παίκτες softball.

Οξεία Τραυματισμοί

Οι οξεικοί τραυματισμοί προέρχονται από ένα συγκεκριμένο περιστατικό στον αγρό. Οι πιο σοβαρές τραυματισμοί δεν είναι σοβαρές, εκτός αν συνεπάγονται σύγκρουση μεταξύ παικτών ή ένας παίκτης χτυπημένος από μια χτυπημένη ή χτυπημένη μπάλα.Τα συνηθέστερα οξέα τραυματισμοί με σόλο βόλτα εμφανίζονται στο κάτω μισό του σώματος, συμπεριλαμβανομένων διαστρέμματα αστραγάλου και στριμμένα γόνατα από Τρέχοντας τις βάσεις ή πετάγοντας την μπάλα. · Μια πιο σοβαρή οξεία βλάβη περιλαμβάνει το σχίσιμο ενός πρόσθιου σταυροειδούς συνδέσμου – που βρίσκεται στο γόνατο. Ενώ η χειρουργική επέμβαση μπορεί να επιδιορθώσει αυτόν τον τραυματισμό, ο χρόνος ανάκτησης μπορεί να είναι μεγάλος.

Τραυματισμοί για υπερβολική χρήση

Οι κακοί τραυματισμοί είναι συχνότεροι στο σόφτμπολ και είναι δυνητικά πιο σοβαροί. Εμφανίζεται όταν ένας συγκεκριμένος μυς, τένοντα ή συνδυασμός μυών και τένοντες χρησιμοποιείται επανειλημμένα, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός. Ο συνηθέστερος τραυματισμός κατά τη χρήση – που παρατηρείται συχνά στις στάμνες – είναι η τενοντίτιδα περιστροφικής μανσέτας, η οποία επηρεάζει τον ώμο. Η τενοντίτιδα του γόνατος είναι επίσης ένας συνηθισμένος τραυματισμός, που προκύπτει από το χτύπημα των γόνατων ενός παίκτη να παίρνει από τις βάσεις που τρέχουν και να πετάξει. · Πιασμένα από την αρχή, οι κακοί τραυματισμοί αντιμετωπίζονται με ελαφρύτερα φορτία εργασίας, ξεκούραση και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Εάν οι τραυματισμοί από υπερβολική χρήση δεν πιάνονται νωρίς ή επιτρέπεται να παραμείνουν, μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στο σώμα ενός παίκτη.

Εξοπλισμός ασφαλείας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τους τραυματισμούς του softball είναι να προστατέψετε το σώμα σας ενώ βρίσκεστε στο πεδίο παιχνιδιού. Τα κατάλληλα κράνη με προστατευτικά προσώπου μπορούν να αποτρέψουν σοβαρό τραύμα του κεφαλιού ή του προσώπου από τις σφαίρες ή τις λοξές ρόπαλα. Επίσης συνιστώνται φρουροί στο στόμα. Οι λαβίδες πρέπει να φορούν παντού τα εργαλεία ασφαλείας λόγω της εγγύτητάς τους σε ρίχνοντας μπάλες και νυχτερίδες.

Περιβάλλοντα ασφαλούς αναπαραγωγής

Όχι μόνο οι παίκτες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι για την ασφάλεια, έτσι και ο αγωνιστικός χώρος. Οι τοίχοι Outfield θα πρέπει να είναι κατάλληλα γεμισμένοι για να ελαχιστοποιούν τον τραυματισμό των παικτών που επιδιώκουν τις μπάλες. Οι παίκτες συχνά χάνουν το κομμάτι του τείχους έξω από το τρεξίμη, ενώ τρέχουν για μπάλες που έχουν χτυπήσει σκληρά, το γεμιστικό μπορεί να πάρει κάποιο τσιμπήματα από την επακόλουθη σύγκρουση. Επιπλέον, οι θέσεις που βρίσκονται σε επικίνδυνο έδαφος πρέπει να έχουν βάσεις για να περιορίζονται οι τραυματισμοί από σύγκρουση και οι περιφράξεις γύρω από το πεδίο παιχνιδιού δεν πρέπει να έχουν αιχμηρές ακμές.

Τεντώστε και ζεσταίνετε

Ίσως οι πιο πολυσυζητημένοι δρόμοι για να παραμείνετε χωρίς τραυματισμό τείνουν και προθερμαίνονται πριν παίξουν. Η εκκίνηση ενός παιχνιδιού ή μιας πρακτικής με σφιχτούς, ψυχρούς μύες ενισχύει δραματικά τον κίνδυνο τραυματισμού. Τρία απλά τμήματα – η ξαπλωμένη περιστροφή γόνατος, ο περιστροφικός μοχλός περιστροφής και ο περιστρεφόμενος καρπός – μπορούν να χαλαρώσουν αρκετές ομάδες βασικών μυών που εμπλέκονται στη λειτουργία, το ρίξιμο και το χτύπημα. Συνδυάζοντας αυτές τις εκτάσεις με λίγες στιγμές πρόσκρουσης και μακρά πετώντας μπορεί να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός τραυματισμών από ποτέ να συμβεί.